• DOLAR 32.592
  • EURO 34.793
  • ALTIN 2498.181
  • ...
Bingöl'de altyapı çalışmaları sürüyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Çalışmalarhakkında gazetecilere bilgiler veren Bingöl Belediye başkanı Serdar Atalay,Bingöl'ün en önemli projelerinin tamamlanma aşamasında olduğunu belirterek, kanalizasyon,yağmursuyu ve içmesuyu şebeke çalışmalarının yüzde 80 oranında bittiğini ifadeetti.

 

Şehirmerkezindeki altyapı çalışmalarını yerinde inceleyen Bingöl Belediye BaşkanıSerdar Atalay, yapılan çalışmalarda Bingöl'ün gelecek 50 yılını hesabakattıklarını belirterek, "50 yıllık nüfus artışına göre çalışma yürütüyoruz.Yapılacak üstyapı çalışmalarıyla birlikte Bingöl yaşanabilir bir şehir halinegelecek" dedi.

 

Altyapısorunlarını köklü çözüme kavuşturduklarını söyleyen Atalay, "Altyapıçalışmalarına 14 Nisan 2012 tarihinde başlamıştık. Şehrin tüm kanalizasyon,yağmursuyu ve içmesuyu şebekelerini, 16 bin metre küplük 4 yeni depo ve isalehatlarıyla birlikte ihale edip çalışmalarımıza başladık. Şuan itibari ileçalışmalarımızın yüzde 80'ini bitirmiş durumdayız. İnşallah 3-4 aya kadar bunutamamen bitirmiş olacağız. Bu çalışmalar Bingöl'ün 40 yıllık özlemiydi. Artıkşehir bu altyapıyı taşıyacak durumda değildi. Altyapı bittiği zaman Bingöl'ün50 yıllık ihtiyacını karşılamış olacak. Şuan şehrin merkezi olan Genç CaddesiDörtyol mevkiinde çalışmalar devam ediyor. Kanalizasyon ve Yağmursuyu şebekeçalışmaları bittikten sonra hemen arkasından içmesuyu şebeke çalışmalarınabaşlayacağız. Bu çalışmalar Bingöl adına çok önemli projeler. Bu projelerbittiği zaman bugüne kadar halkımızın yaşamış olduğu tüm altyapı sorunlarıçözülmüş olacak. Altyapı çalışmalarının hemen arkasından şehrin üstyapısınınyapımına başlayacağız. Üstyapı'da ihale işlemleri devam ediyor" diye konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir