• DOLAR 32.572
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2424.64
  • ...
HÜDA PAR'dan Adana'da boğulmalara karşı farkındalık faaliyeti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

HÜDA PAR Adana İl Başkanlığı, havaların ısınmasıyla birlikte artan boğulma vakalarına karşı yaptığı basın açıklamasıyla vatandaşlara ve yetkililere önemli tavsiyelerde bulunuldu.

Yüreğir ilçesi Çukurova Caddesi'nde bulunan DSİ Sulama Kanalı üzerinde düzenlenen basın açıklamasını HÜDA PAR Adana İl Başkanı Salih Demir okudu.

Demir, yaz aylarında sıkça meydana gelen sulama kanallarındaki boğulmalara dikkat çekmek için böyle bir farkındalık etkinliği yaptıklarını belirtti.

Demir, "Aşırı sıcaklardan bunalan yavrularımız her sene olduğu gibi bu yaz da gerek imkansızlıklardan gerekse de yerleşim yerlerine yakın olmasından dolayı serinlemek amacıyla sulama kanallarına girerek tehlikeli bir şekilde yüzmeye çalışmaktadırlar. Maalesef önceki senelerde birçok yavrumuz, canparemiz bu kanallarda serinlemeye çalışırken boğulup vefat etmiştir." dedi.

"Ölümlerin önüne geçmek açısından yetkililere büyük görev düşmektedir"

Özellikle sulama kanallarının çevrelerinde gerekli güvenlik önlemlerinin alınmamasının ölümlere davetiye çıkardığına dikkat çeken Demir, "Kavurucu sıcakların uzun süre ve yüksek derecelerde yaşandığı şehrimizde, çocuklarımızın serinleme ve yüzme ihtiyacının doğal olduğunu kabul etmeliyiz. Bu bağlamda hem yaşanabilecek ölümlerin önüne geçmek hem de halkın ihtiyaçlarını karşılamak açısından yetkililere büyük görev düşmektedir. Öncelikle yetkililer, çocuklarımızın serinleyebileceği, güvenli şekilde yüzebileceği ve rahatlıkla ulaşabileceği yüzme havuzları veyahut muadili şekilde ortamlar oluşturma hususunda gerekli olan girişimlerde bulunmalıdırlar." ifadelerini kullandı.

Anne ve babalara da çağrıda bulunan Demir,  "Sizlerden istirhamımız çocuklarımıza sahip çıkalım. Kanallarda yüzmenin tehlikeli olduğunu çocuklarımıza anlatalım. Hiçbir sebep çocuklarımızın ölümüne mazeret sayılamaz. 'Yavrularımız ölmesin, analar ağlamasın!' diyoruz. Sulama kanallarında her sene meydana gelen boğulma vakalarının bir daha yaşanmaması için konunun takipçisi olacağız." diye konuştu.

Kendilerine can kurtarma simidi verilen esnaf ise boğulmalara dikkat çekerek böyle bir farkındalık oluşturdukları için HÜDA PAR yetkililerine teşekkür etti. (İLKHA)

 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir