• DOLAR 32.634
  • EURO 34.763
  • ALTIN 2505.09
  • ...
`Müfettişler Olayları İnceliyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TBMM - İçişleri Bakanı Muammer Güler, Taksim Gezi Parkı`ndaki olaylara ilişkin polislere yönelik iddiaları 2 mülkiye, 2 de polis başmüfettişinin incelediğini belirterek, "Bir suç işlenmişse bunun kanuni gereği yerine getirilecektir" dedi.

Güler, olaylarla ilgili 77 ilde değişik şekillerde 603`e yakın eylem gerçekleştirildiğini belirterek, "280 işyeri, 6 kamu binası, 103 polis otosu, 207 özel araç, bir konut, bir polis merkezi ve 11 AK Parti hizmet binasına zarar verildi. 70 milyon lirayı aşan zararları da mutlaka görmemiz gerekir" diya konuştu.

``Bırakalım Meclis`i işgal mi etsin? ``

Bakan Güler, Ankara`da gruplara tolerans gösterildiğini, ancak grupların Meclis`e, AK Parti Genel Merkezi`ne ve Başbakanlık Konutu`na yönelik saldırgan eylemleri karşısında güç kullanmak zorunda kalındığını vurgulayarak, ``Bırakalım yürüsün mü? Meclis`i işgal mi etsin? Asla ve asla kanunsuz eyleme göz yumma lüksümüz yoktur. Böyle bir lüksümüz de olmayacaktır" dedi.

"Şiddete başvurmayan herkesin, başımızın üzerinde yeri var"

İçişleri Bakanı Güler, "Polis ve halkımızı karşı karşıya getirmeye çalışılan bu organize ve planlı kitlesel şiddet eylemleri hiçbir amaca hizmet etmemektedir. Halkımızın şunu bilmesini istiyoruz ki bu eylemleri kendi ideolojileri adına ranta dönüştürmeye çalışan örgütlü yapılar, ülkemizde kaos yaratmaya çalışmışlardır. Masumane hak arama özgürlüğü içerisinde şiddete başvurmayan herkesin, başımızın üzerinde yeri vardır. Ancak yakan, yıkan kamu malına zarar verenlere karşı da hep birlikte karşı çıkalım, onlarla aramıza mesafeyi koyalım" diye konuştu.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir