• DOLAR 32.373
  • EURO 35.012
  • ALTIN 2325.488
  • ...
Ukrayna, askeri güçlerini Severodonetsk'ten çekiyor 
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Telegram kanalından Ukrayna'nın Luhansk bölgesinde bulunan Severodonetsk'teki durumla ilgili bilgi paylaşan Gayday, Rus ordusunun altyapısını yok ettiği kentin yaklaşık yüzde 90'ının hasar gördüğünü kaydetti.

Ukrayna güçlerinin daha güçlü pozisyonlara çekileceğini de sözlerine ekleyen Askeri Yönetim Başkanı, "Adamlarımızı geri çekmek zorunda kalacağız. Tahrip edilen mevzilerde kalmanın bir anlamı yok, çünkü zayıf tahkim edilmiş bölgelerde kayıpların sayısı her geçen gün artacak" dedi. 

 Gayday, Rus askeri birliklerinin Severodonetsk'in yakınındaki Lisiçansk şehrine doğru ilerlediğini ve buradan kenti kuşatmayı hedeflediklerini de aktardı.

İşgalin ilk aşamalarında Kiev'i ele geçirmeye çalışan Rus güçleri, daha sonra Ukrayna güçlerinin Moskova destekli ayrılıkçılarla savaştığı Donbas bölgesine odaklandı.

Rus ordusu şu anda Donbas'ı oluşturan iki bölgeden Luhansk'ın yaklaşık yüzde 95'ini ve komşu Donetsk'in yaklaşık yarısını kontrol ediyor.

Rusya: 64 ülkeden Ukrayna'ya giden yaklaşık 7 bin yabancı savaşçıdan 2 bine yakını öldü
ABD'den Ukrayna'ya 1,3 milyar dolarlık ek yardım paketi: Ağır silahlar gönderilecek
ABD daha fazla silah desteği
Öte yandan Amerika Birleşik Devletleri'nden (ABD) Ukrayna'ya ağır silah desteği devam ediyor. Washington, Kiev'e orta menzilli roket sistemleri de dahil 450 milyon dolarlık ek askeri yardım göndereceğini duyurdu.

 Son yardım, Ukrayna ordusunun şu anda sahip olduğu dört adet Yüksek Hareket Kabiliyetli Topçu Roket Sistemi (HIMARS) sayısını iki katına çıkaracak.

Pentagon Sözcüsü Anton Semelroth, ilaveten gönderilen dört sistemin de Avrupa'da bulunduğunu ve bu sistemleri kullanacak olan Ukraynalı birliklerin eğitimine şimdiden başlandığını söyledi.

Yeni yardım açıklaması, ABD'nin Ukrayna'ya 1 milyar dolar askeri yardım göndereceğini duyurmasından sadece bir hafta sonra geldi.
Euronews- AP, AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir