• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batman'ın ilk elektrikli aracının TEKNOFEST’e katılımı için sponsor aranıyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

TEKNOFEST ve TÜBİTAK iş birliğinde liseler arasında düzenlenen elektrikli araç projesi finallere kalan 41 projeden biri olmuştu. Finallere kalan Batman'ın ilk ve tek elektrikli aracın yapımına yaklaşık 2 ay önce başlandı.

 

TÜBİTAK tarafından gönderilen 30 bin lira ve Batman Valiliğinin desteği ile aracın yüzde 65'i tamamlandı. Ancak ödeneğin yeterli olmaması nedeniyle Batman'ın yerli elektrikli aracı Pars Batman, zor günler yaşıyor.

Aracın yüzde 35'lik kısmının tamamlanabilmesi ve projenin TEKNOFEST finallerine gidebilmesi için acil sponsor desteği gerekiyor.

Batman Salih Günaydın Anadolu İmam Hatip Lisesi Fizik Öğretmeni ve proje sorumlusu Bilal Baran, TEKNOFEST ve TÜBİTAK iş birliği ile düzenlenen liseler arası elektrikli araba kategorisinde kabul edilen 41 projeden biri olduğunu, imam hatip liseleri arasında da 4 projeden biri olduklarını söyledi.

Hem Batman'ı hem de bölgeyi gururlandıran bir projeye imza attıklarını belirten Baran, elektrikli aracın yüzde 65'ini tamamladıklarını aktardı.

TÜBİTAK'tan gönderilen 30 liralık ödenek ve Batman Valiliği'nin desteği ile projeyi bu aşamaya getirdiklerini kaydeden Baran, aracın tamamlanması için ek ödeneğe ihtiyaç duyduklarını bunun için de hayırsever iş adamlarından sponsorluk beklediklerini vurguladı.

“İş adamlarımızdan destek bekliyoruz”

Baran, "Şu ana kadar 150 bin liraya yakın bir masrafımız oldu. Aracımızın dışını oluşturan kabuk, kaporta kısmı giydirilecek. Toplam maliyetimiz 200 bin liraya yaklaşacak. Bölgemizin ve Batman'ın gururu olan Pars Batman Siyah İnci aracımızın yollara inebilmesi ve TEKNOFEST'te final yarışmalarına katılabilmesi için sponsora ihtiyaç duymaktayız. Bu noktada Batmanlı iş adamlarımızdan destek beklediğimizi ifade etmek istiyorum." diye konuştu.(İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir