• DOLAR 32.662
  • EURO 34.857
  • ALTIN 2510.825
  • ...
HÜDA PAR Adıyaman Gençlik Kollarının "Nazif Kuştepe Futbol Turnuvası" sona erdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Samsat İlçe Başkanlığı üyesi iken geçirdiği elim bir kaza sonucu vefat eden Nazif Kuştepe anısına düzenlenen futbol turnuvası sona erdi.

Hür Gençlik tarafından düzenlenen futbol turnuvası, 8 takımın katılımıyla iki hafta devam etti.

Gençler arasında milli ve manevi değerlerin yayılması ve yaşanması, dijitalleşen dünyada yalnızlaşan gençlerin bir araya gelerek İslami ve insani değerlere yeniden sarılması amacıyla düzenlenen etkinlikte gençler birbirlerine saygı ve sevgi içerisinde mücadele etti.

HÜDA PAR Samsat İlçe Başkanı Mehmet Dağ, kardeşlik ve kaynaşmaya dönük bir etkinlik düzenledikleri için gençlik kolları başkanlığına teşekkür etti.

Dağ yaptığı açıklamada, "Gençlik kollarımızın düzenlemiş olduğu Nazif Kuştepe Futbol Turnuvası gençlerimizin sıcak ve samimi bir ortamda sona erdi. Özellikle yaz aylarında gençliğe dönük yapılan etkinliklerin bizi biz yapan değerlerden uzaklaştırdığını belirtmek isterim. Bu kapsamda gençlerin manevi değerlerine sahip çıkması adına düzenlenen bu turnuvanın hayırlara vesile olmasını diliyorum." dedi.

"Amatör spor teşvik edilmelidir"

Dağ, açıklamasının devamında, "Gençliğin korunması, topluma ve insanlığa faydalı bireyler olarak yetişmelerinin sağlanması, ahlaklı, bilgili ve sağlıklı yetişmeleri devletin öncelikleri arasında olmalıdır. Bu amaçla sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimlerle iş birliği yapılarak gerekli düzenlemeler yapılmalıdır. Gençlerin ruhsal, bedensel ve zihinsel gelişimini olumsuz etkileyen müstehcen yayınlar konusunda caydırıcı tedbirler alınmalıdır. Bu hususlarla ilgili denetimler sıklaştırılarak medyanın eğitici yönde sorumluluk alması sağlanmalıdır. Yurt dışında yaşayan gençlerimizin kendi inançlarına ve değerlerine yabancılaşmalarını ve asimile olmalarını engellemek üzere bu alanda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarıyla ortak çalışmalar yapılarak gerekli tedbirler alınmalıdır. Toplumun beden sağlığı için bütün yerleşim yerlerinde umuma açık ve ücretsiz açık ve kapalı alanları olan spor kompleksleri açılmalı, amatör spor teşvik edilmelidir. Bu şekilde gençliğimize sahip çıkmış olarak geleceğimizden emin olabiliriz. Aksi takdirde gençlik çok tehlikeli mecralara doğru yol almaktadır." ifadelerini kullandı.

Turnuva sonunda şampiyon olan takıma HÜDA PAR Samsat İlçe Başkanı Mehmet Dağ tarafından Kur'an-ı Kerim ve kitap hediye edildi.(İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir