• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kayseri’den hacı adayları kutsal topraklara dualarla uğurlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

 

Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde bulunan Ahmet ve Ayşe İnci Camiin de kılınan akşam namazı sonrası başlayan uğurlama programı Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

 

Kur’an-ı Kerim tilavetinden sonra konuşma yapan Kayseri İl Müftü Yardımcısı Yaşar Bolat, "Rabbimize şükürler olsun 2 yıldan sonra yeniden bu meydandan kutsal beldelere, emin beldeye hac farizalarını yerine getirmek üzere ilimizden mü'min kardeşlerimizi yolcu edeceğiz. Rabbim şimdiden dualarını makbul, yolculuklarını kolay eylesin. Bu sene ilimizden şu anda 188 hacı adayımızı uğurlayacağız. 2 Temmuz'da sabah namazı sonrası buradan yine 183 hacı adayımızı Diyanet İşleri Başkanlığımızın organizasyonuyla uğurlayacağız. İlimiz de bir de şirket organizasyonuyla gidenler var, bunlarla beraber Kayseri ilimizden 782 hacı adayımızı gitmiş olacak. Elbette uzun bir süreç geçti, kimisi 10 yıldır kurayı bekliyordu ve hazırlanırken kötü bir salgın hastalık geldi. Dünyanın her bir tarafından Beytullah ve Mescidi- Nebevi garip kaldı, Rabbim tekrardan bu ve benzeri salgın hastalıklardan hem ülkemizi hem İslam ülkelerini ve tüm dünyayı korusun. Rabbim bu hastalıktan vefat edenlere gani gani rahmet eylesin." şeklinde dua etti.

"Hac nasip meseledir" diyen Bolat, "Nice zenginler vardır, nice sağlıklı kişiler vardır fakat nasip olmuyor. Tabii nasip olmuyor derken Rabbimiz onlara engel koyuyor anlamında değil. Kul dileyecek, Rabbimizde nasip edecektir, kul dilemezse Rabbim ne diye nasip etsin. Rabbim cümlemize oralara gitmeyi her zaman için içimizde arzu ettirsin inşallah." ifadelerini kullandı.

Program İl Müftü yardımcı Dursun Sarı’nın yapmış olduğu duayla sona ererek, hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı. (İLKHA)

 



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir