• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Türkiye ile Suudi Arabistan ticari ilişkilerde yeni dönem girdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Suudi Arabistan Krallığı Ticaret ve Enformasyon Bakanı Majid Abdullah Al Qasabi, Yatırım Bakanı Khalid bin Abdulaziz Al-Fatih'in de katıldığı toplantıya, Gaziantep'ten Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) Başkanı Zeynel Abidin Kaplan ile Başkan Yardımcıları Adem Beğendi ve Bekir Şahan katıldı.

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Zeynel Abidin Kaplan, Türkiye-Suudi Arabistan İş ve Yatırım Yuvarlak Masa Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, Türkiye ürünlerinin Suudi Arabistan'a ihracatında yaşanan sorunların ortadan kaldırılması konusunda önemli kararlar alındığını söyledi.

İki ülkenin üst düzey yetkililerinin katıldığı toplantının ardından dış ticarette yeni bir dönemin başladığını ifade eden Kaplan, "Bilindiği gibi, Türkiye ihracatçıları olarak son yılarda Suudi Arabistan'a ihracatta çeşitli sıkıntılar yaşıyorduk. Ankara'da Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından organize edilen toplantıda Suudi Arabistan'a ihracatta yaşanılan sorunlar ele alındı. Toplantıda, iki ülke arasındaki ticari ilişkileri yeniden canlandıracak önemli kararlar alındı. Önümüzdeki günlerden itibaren Suudi Arabistan ile olan ticaretimizin hızlı bir şekilde artmasını bekliyoruz. Sorunların çözümünde katkısı olan herkese teşekkür ederiz." şeklinde açıklamada bulundu.



Bu haberler de ilginizi çekebilir