• DOLAR 32.577
  • EURO 34.937
  • ALTIN 2429.523
  • ...
`120 yıllık toprağımızı devlet gasp etti`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İZMİR - Çiçekli Köyü sakinleri köylerinde yaşanan sorunların çözülmesini istedi.

Daha önce Emlak Bankın Ege Baş Müdürlüğünü yapan ve emekli olan köy sakini Nazmi Görümlü, köylerindeki sıkıntıları şöyle anlattı: "Köyümüzün en önemli sıkıntılarından bir tanesi, kadastronun geçmemesidir. Geçse de çok yanlış işlemler yapılmış. Örnek vermek gerekirse, dedemizden, babamızdan kalan birçok yer 2B olarak yazılmış durumdadır. Mesela benim dedem Lütfü Görümlü`dür. Maliye bana yazı yazıyor; Lütfü Görümlü`nün varisleri Ali İhsan Görümlü, Nazmi Görümlü, buraya kadar tamam. Dedem 1956`da öldü. 56`dan bu tarafa 60 sene geçti. 60 sene de o kullandı, 120 senedir biz bu toprağı kullanıyoruz. Ama şu anda devlet gelip, toprağımızı gasp etti. Bana diyor ki, dönümü 80 bin lira, biz bunu satışa çıkarsak 80 bin değil, 8 bin etmez. Yani bu çok yanlıştır. Bu aynı Çakırcalı Mehmet Efe`nin yaptığı gibi toprağı gasp etmesidir. Bunun çözümünü istiyoruz, hakkımızı istiyoruz. Çözümü de vatandaşlara emlak beyan değeri üzerinden hesap görülmesidir. Eğer devlet millet için varsa, millet için kendisine toprağını vermesi lazım"

Köylerinde toplantı salonunu olmadığını, yapılmasına da izin verilmediğini belirten Görümlü, "İkinci bir sıkıntımız da köyümüzün bir toplantı salonunun olmamasıdır. Köyümüzün parası ve arsası var, ancak yapamıyoruz. Köyün dışı ikinci derece sit, içerisi üçüncü derece sit olduğundan emlak yapma izni veriliyor. Ancak bizim köyümüzün 1/5 binlik haritası yok. Başkaları sit alanı içerisinde inşaat yapıyor. Biz resmi olarak başvuruyoruz, bir toplantı salonu yapmak için izin verilmiyor. Buna, bir an önce haritaların da çizilerek bir çözüm getirilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Köylerine sadece sabah-akşam bir sefer otobüs geldiğini vurgulayan Görümlü, "Bir başka sıkıntı da köyümüzün ulaşım sorunudur. Burada otobüs sabah ve akşam bir sefer çalışıyor. Burada beş tane yerleşim alanı var. Bu beş tane yerleşim alanından mutlak surette otobüs dolar. Bunun saatte bir olmasını istiyoruz. Diğer bir sorunumuz da internet sorunu. Köyümüz de internet yok. Telekom`dan geldiler, levhalarını astılar, reklamlarını yaptılar. Fiber optik internet getireceğiz dediler. Gittiler ve üzerinden 2 yıl geçti, ne gelen var, ne giden. Lise öğrencilerimiz var, ödevlerini yapamıyorlar. Bir an önce bunlara çözüm bulunmasını istiyoruz" dedi. (Yunus Şani - İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir