• DOLAR 32.333
  • EURO 35.071
  • ALTIN 2298.626
  • ...
Hamas heyeti Beyrut'ta Hizbullah lideriyle görüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistinli mültecilerin Lübnan'dan çıkarılmasını isteyen Maruni patriğe tepki
İsrail askerlerinin Kıbrıs Rum bölgesinde, Hizbullah'a karşı hazırlık tatbikatı
Filistin Enformasyon Merkezi+-

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye başkanlığındaki Hamas heyetinin Lübnan ziyareti devam ediyor. Heyet bugün (23 Haziran Perşembe) başkent Beyrut'ta Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrullah ile bir araya geldi. 

Hamas'ın Lübnan'daki iletişim sorumlusu Velid El-Kiylani görüşmenin ayrıntıları hakkında bilgi verdi ve amacının Hamas ile Hizbullah arasındaki işbirliğinin, dünyadaki değişen şartlar karşısında direnişin güçlendirilmesi ve İsrail işgaline karşı iki taraf arasındaki koordinasyonun artırılması olduğunu söyledi. 

El-Kiylani, Filistin Enformasyon Merkezi'ne yaptığı açıklamada görüşmede Lübnan'ın kendi deniz sahasındaki doğal gazı çıkarma hakkının korunması, İsrail işgal rejiminin buradan elini çekmeye zorlanması ve korsan yöntemiyle doğal kaynakları çalmasına fırsat verilmemesi konusunun da ele alındığını dile getirdi. 

Görüşmede, Lübnan'daki mülteci kamplarında yaşayan Filistinlilerin yurda dönüş haklarının korunması gerektiğinin ve bu insanların herhangi bir alternatif vatana nakledilmelerinin ve yerleştirilmelerinin kabul edilemeyeceğinin de teyit edildiği belirtildi. 

Bu arada Hasan Nasrullah, Nablus'taki Necah Üniversitesi'nde İslami Kitle'nin Öğrenci Meclisi seçimlerinde gerçekleştirdiği büyük başarı münasebetiyle Hamas'ı tebrik etti.

--Filistin Enformasyon Merkezi

Bu haberler de ilginizi çekebilir