• DOLAR 32.565
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2431.773
  • ...
Peşmergeyle Irak Ordusu Arasında Kerkük Gerilimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kerkük Havaalanı`nda Emniyet Müdürlüğü tarafından açılışı yapılan iki binanın Irak ordusuna ait mülk olduğunu iddia eden askerler ile kentin güvenliğini sağlayan asayiş ve Peşmerge güçleri karşı karşıya geldi.

Kerkük Asayiş Temsilcisi ve Terörle Mücadele Üyesi Şaxewan Abdullah Delo, Kerkük Askeri Havaalanı`nda yapılan yeni polis idare binası ve terörle mücadele polis binaları açılışı esnasında Irak 12. Fırka Ordusu güçlerinin, binaların yapıldığı arazilerin tapusunun Irak Savunma Bakanlığı`na ait olduğu iddiasıyla açılıştan sonra binalara yerleşmek istediğini söyledi.

Delo, "Kerkük emniyet güçleri, Peşmerge asayiş gücünden oluşan Altın Aslan Kuvvetleri ile Irak 12. Fırka Ordusu`na karşı hazır kıtaya geçti. Ama şimdiye kadar birbirilerine karşı sert bir müdahaleleri olmadı" dedi.

Altın Aslan Kuvvetleri olarak, Kerkük şehrinin güvenlik sorunlarını azaltmak için yapılan bu yeni polis idare ve terörle mücadele polis binalarını hiçbir şekilde Irak ordusuna teslim etmeyeceklerini ve her iki birliği, yapılan binalara yerleştireceklerini kaydeden Delo, "Irak 12. Fırka Ordusu`na ait askerler, Kerkük şehrinin batısında, şehrin güvenliği için kazılmakta olan hendeklere, Irak ordusunun gidiş-geliş yolu olduğu bahanesiyle de engel olmaya çalışıyor`` diye konuştu.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir