• DOLAR 32.506
  • EURO 34.981
  • ALTIN 2435.104
  • ...
HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Göçer ayakkabı fuarını ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığından bir heyet, 4 gün boyunca sürecek olan 33'üncü Uluslararası Ayakkabı, Terlik, Saraciye ve Yan Sanayi Kış Fuarı'nı (GAPSHOES) ziyaret etti.

Gaziantepli firmaların yanı sıra Adana, Bursa, Çankırı, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya, Samsun ve Antakya illerinden firmaların yer aldığı, Suriye, Irak, İran, Fas, Sudan, Azerbaycan, Rusya, Özbekistan, Filistin, Uganda ve Hindistan'dan katılımcıların ağırlandığı fuarda; 300 firma ve 1000 marka temsil ediliyor.

Ortadoğu Fuar Merkezi'nde kapılarını ziyaretçilerine açan ayakkabı fuarını ziyaret eden Göçer ve beraberindeki heyet, fuarda stant açan firma sahipleri tarafından ilgiyle karşılandı. Stantları tek tek gezerek firma yetkilileri ile sohbet eden Göçer, firma yetkililerinden fuar ve yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ayakkabı fuarına olan ilgiden memnun kalmadıklarını dile getiren firma yetkilileri, fuara ilginin beklentilerinin çok altında kaldığını belirterek ekonomik sorunlardan dolayı fuarın ilgi görmediğini ifade etti.

Ziyaretin ardından değerlendirmede bulunan Göçer, ekonomik krizin ayakkabı fuarını da vurduğunu ifade etti.

 

"Bir an önce bu zamların durdurulması lazım"

Ekonomik sıkıntıların ve zamların hem esnafı hem de dar gelirli vatandaşları zor durumda bıraktığını dile getiren Göçer, "Kış fuarı genel anlamda sakin geçiyor. Tabi bu sadece kış fuarı olmasından dolayı değil, özellikle ekonomi sıkıntıların fuara ciddi manada yansıdığına şahit olduk. Esnafımızı gezdiğimizde girdi maliyetlerinin çok yüksek olmasının bu anlamda fuarı ciddi manada etkilediğini dile getirdiler. Şu anda ayakkabı fuarının cıvıl cıvıl olması, ekonomiye ciddi bir yön vermesi gerekirken maalesef girdi maliyetlerinin çok yüksek olmasından dolayı bu talebi karşılamamış oluyor. Çünkü esnaf satış yapmada zorlanıyor. Bu zamların bir an önce durdurulması lazım. Durdurulamayan bu zamlar esnafımız başta olmak üzere dar gelirli vatandaşlarımızı zor durumda bırakarak belini büküyor. Bu anlamda ekonomiye bir çözüm bulunması gerekiyor." dedi.

"Fuarda birçok stant kapalı"

Girdi maliyetlerinin çok yüksek olması nedeniyle fuarda birçok standın kapalı olduğunu ifade eden Göçer, "Fuarın tamamını gezdiğimizde, bir kısmının kapalı olduğunu gördük. Bazı tezgahların açılmadığını gördük. Bunun sebebi ise talebin olmaması. Çünkü esnaf, 'gelip fuara katılmışız ama müşteri bulamayacağımız korkusuyla birçok arkadaş fuara gelmedi' diyor. Eğer ileriki dönemlerde ekonomi düzelirse fuar daha da şenlenecek." diye konuştu.

"Ekonomik sıkıntılar esnafı fuara gelmekten korkar hale getirdi""

Ayakkabı fuarının diğer fuarlara kıyasen sakin geçtiğini ve bunun ana sebebinin ekonomik sıkıntılardan kaynaklandığını belirten Göçer, "Farklı farklı fuarlara katıldık. Gaziantep'te gezdiğimiz diğer fuarlara kıyasen, bu fuarın çok sönük ve sakin geçtiğini gördük. Bunun nedeni de ekonomik sıkıntılardır. Ekonomik sıkıntılar ve girdi maliyetlerinin yüksek olması esnafımızı buraya gelmekten korkar hale getirdi. Bizim temennimiz ekonominin bir an önce düzelmesidir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir