• DOLAR 32.627
  • EURO 34.865
  • ALTIN 2493.864
  • ...
Dünyanın en büyük Urartu müzesinde çalışmalar sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 







VAN - Kalkınma Bakanlığı'nın Cazibe Merkezleri fonundan sağlanan kaynakla 12 Eylül 2012 tarihinde eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından temeli atılan Urartu Müzesi'nin inşaatı devam ediyor.
Yapımı devam eden Urartu Müzesi'nde incelemelerde bulunan Vali Karaloğlu, müzenin 2013 sonlarına yetiştirileceğini söyledi.

 

Urartu müzesi 13 bin metrekare kapalı alana sahip

Dünyanın en büyük Urartu müzesinde çalışmaların hızla devam ettiğini belirten Karaloğlu, 2013'ün sonunda kadar müzeyi açmayı hedeflediklerini belirterek, "13 bin metrekare kapalı alanda yapılan müze büyük bir müze olacak. İçinde konservasyon atölyelerinin olduğu güzel bir müze olacak. Biliyorsunuz kaynağı Kalkınma Bakanlığımızın cazibe merkezi fonundan kaynaklanıyor. Ama Kültür ve Turizm Bakanlığımızın da sürekli denetiminde, onların kontrolünde yapılıyor. Sergi salonlarının dizaynını Müzeler Genel Müdürlüğümüzün elemanları ile buradaki müzede çalışan müze müdürümüz ve arkadaşlarımızın yardımı ile yapacağız" dedi.

 

Urartu'yugörmek isteyen herkesin gelip görmek zorunda kalacağı bir müze olacak

Van'da müze alanında en büyük sıkıntının sergi alanı olduğunu hatırlatan Karaloğlu, "Elimizdeki tarihi eserlerin çoğu müzenin bodrumunda üst üste idi. Tescili yapılmamış binlerce eser vardı. Onların tescilleri ve sayımları yapılıyor. Müzede çok geniş depo ve konservasyon alanları olacak. Bundan sonra kazılarda çıkan eserler burada korunacak. Burası Urartu medeniyeti için tek nokta olacak. Urartu'yu görmek, anlamak ve bilmek isteyen herkesin gelip görmek zorunda kalacağı bir müze inşa ediyoruz. Onun için diyoruz dünyada tek Urartu müzesi. Şuanda bir sorun yok" şeklinde konuştu. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir