• DOLAR 32.592
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2497.805
  • ...
Van'a pamukçuk yağıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van merkez ve Erciş ilçesinde kavak ağaçlarından çıkan pamukçuklar çevreyi beyaza bürüdü. Uzmanlar ise bu pamukçukların polen olmadığını belirterek, Alerjik hastalıklara sebep olmadığını ancak göze ya da burna kaçmasından kaynaklanan anlık hapşırma ve gözlerin sulanmasına sebep olabileceğini belirtiyor.

 

Van merkez ve Erciş ilçesinde pamukçuk döken kavak ağaçları beyaz manzaralar oluştururken, yağıyormuş gibi etrafı beyaza bürüdüğü gözlendi.

 

Pamukçuklar esen rüzgârın etkisiyle savrularak çevre kirliliğine neden olurken, cadde ve sokaklar beyaza büründü. Buna rüzgâr da eklenince sokağa çıkan halk yürümekte zorluk çekiyor.

 

Öte yandan pamukçukların kavak ağaçlarının tohumlarının taşınmasına yarayan bir tür kavak ağacı yemişi olduğunu belirten uzmanlar, bu pamukçukların göze ve burna kaçması sonucu anlık hapşırma ve gözlerin yaşarması dışında herhangi bir alerjik hastalığa sebep olmadığı ve görsel kirlilik dışında herhangi bir zararlarının olmadığını belirtiyor.

 

Ayrıca pamukçuklar küçük bir kıvılcımda dahi tutuşarak saniyeler içinde kül olmasından dolayı yangınların çıkma tehlikesi de halkı tedirgin ediyor. (Hamza Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir