• DOLAR 32.625
  • EURO 35.27
  • ALTIN 2501.828
  • ...
Tarihte bugün: 23 Haziran
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

656: Hz. Ali halife oldu. Hz. Ali (r.a) henüz çocuk yaşta iken Peygamber (s.a.v)`e iman edenlerin ilkidir. Hz. Peygamber(sav)`in hayatının birçok önemli olayında Hz. Ali (r.a) vardır. Peygamber (s.a.v) Efendimiz`in Hz. Ali`yi gerek kahramanlığından gerekse takvasından dolayı övdüğü birçok hadisi vardır. Hz. Osman (r.a)`ın şehid edilmesinden sonra İslam`ın dördüncü halifesi olarak seçilmesi onu çok çalkantılı olaylarla mücadele etmek zorunda bırakmıştır ki bu mücadeleyi ve Asr-ı Saadetin bu en karışık zamanını yönetmeyi de ancak onun gibi dirayetli ve bilge birisi başarabilirdi. Altı yıllık halifeliği döneminde başta haricilik fitnesi olmak üzere, kendisine yönelen muhalefetle mücadele etmiş en sonunda İbn-i Mülcem tarafından suikaste uğramış ve bu yara ile şehid olmuştur. (Hz. Ali halife oldu)

 

1933: Almanya’da Hitler bütün siyasi partileri kapattı. Ve Almanya’da Nazi diktatörlüğü başladı. (Almanya’da Nazi diktatörlüğü başladı)

 

1939: Fransa ve Türkiye arasında imzalanan antlaşmayla Hatay Fransız egemenliğinden çıktı. Fransa, Hatay üzerindeki bütün hak iddialarından vazgeçerek kentin Türkiye’nin bir ili olarak ilhak edilmesini kabul etti. (Hatay Fransız egemenliğinden çıktı)

 

1941: Birleşik Krallık’a sipariş edilen denizaltı ve uçak filosunu teslim alacak personeli taşıyan Refah gemisi, Mersin’den İskenderiye’ye giderken, bir denizaltı tarafından Mersin açıklarında batırıldı. 168 kişinin öldüğü, 32 kişinin kurtulabildiği olayın ardından, Meclis’te soruşturma başlatıldı.

Refah gemisinin yanlışlıkla Fransa’ya ait bir denizaltı tarafından torpillendiği ortaya çıktı. Fransa’dan gizli pazarlık sonucu iki savaş gemisi alındı. (Türkiye’ye ait refah gemisi batırıldı)

 

2016: İngiltere’de Avrupa Birliği üyeliği konusunda referandum yapıldı. AB'den ayrılmaya yönelik oyların oranı % 51,89 olarak gerçekleşti. (İngiltere’de ayrılık referandumu)

 

2019: İstanbul'da Ara yerel seçimi yapıldı. Ekrem İmamoğlu tekrar büyükşehir belediye başkanı seçildi. (İstanbul'da yerel seçim tekrarlandı)

Bu haberler de ilginizi çekebilir