• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Marmaris'teki yangında son dakika: Evler tahliye ediliyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muğla’nın Marmaris ilçesinde dün akşam saatlerinde ormanlık alanda çıkan ve rüzgarın şiddeti ile büyüyen yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Marmaris'e giderek orman yangınına yönelik çalışmaları takip etti.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Marmaris'teki yangınla ilgili son yaptığı açıklamada "Büyük ölçüde yangın kontrol altına alındı diyebiliriz ama esinti ile bir yerden başka yere sıçraması da mümkün olabilir. Bu sabah Datça'da bir yangın çıktı, söndürüldü, Fethiye'deki yangın da belirli ölçülerde kontrol altına alındı." ifadelerini kullandı.

30 EV TAHLİYE EDİLDİ

 Alevlerin orman içindeki yerleşim alanlarına yaklaşması nedeniyle Bördübet mevkisinde bulunan 30 evde tahliye edildi.

1600 PERSONEL ÇALIŞIYOR

Tarım ve Orman Bakanlığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Muğla'nın Marmaris ilçesi Hisarönü Mahallesi Bördübet mevkisi Amazon Koyu'nda akşam saatlerinde çıkan orman yangınına yaklaşık 1600 kişi müdahale ediyor.

Gece boyuncu karadan müdahalenin yapıldığı yangında, 363 araç, 39 iş makinesi görev yapıyor.

BAKAN SOYLU: SABOTAJ MI YOKSA DOĞAL NEDEN Mİ DEĞERLENDİRİLİYOR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yangın çıkış nedeniyle ilgili sabotaj şüphelerine yönelik, "Sayın Bakanımız geldikten sonra değerlendirme yaptık. Hem ormandaki arkadaşlarımız hem jandarma ve emniyetteki arkadaşlarımız değerlendirmelerini yapıyorlar. Sabotaj mı, yoksa doğal neden mi bunlar tespit edilecek" diye konuştu.

YANGINA İLK MÜDAHALE 8 DAKİKA İÇİNDE YAPILDI

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci yangınla ilgili olarak sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

Marmaris’deki yangını Yangın Yönetim Merkezimizden takip ediyoruz. Yangın 20.02’de başladı. 20.10’da ilk müdahale yapıldı. An itibariyle 144 arazöz, 13 dozer, 576 kahraman personelimiz yangına müdahale ediyor. Devletimiz tüm kurumlarıyla teyakkuz halinde yangına müdahale ediyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir