• DOLAR 32.525
  • EURO 34.786
  • ALTIN 2497.64
  • ...
Afganistan Afet Yönetiminden Sorumlu Devlet Bakanlığından depreme ilişkin açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Afet Yönetiminden Sorumlu Devlet Bakan Yardımcısı Mevlevi Şerafüddin Müslim, dün gece saat 01:30 sularında, güçlü bir depremin Paktika, Khost ve Paktia da dahil olmak üzere Afganistan'ın birçok vilayetini salladığını ve bu illerde ağır can ve mal kayıplarına neden olduğunu söyledi.

Müslim, Paktika ilinin Naki, Ziruk, Barmala ve Gyan ilçeleri ile Khost ilinin Spera ilçesinde meydana gelen depremde 1000'in üzerinde kişinin hayatını kaybettiğini ve 600'ün üzerinde yaralı olduğunu açıkladı.

22 Haziran Çarşamba günü Afganistan İslam Emirliği Bilgi ve Medya Merkezi Müdürü ile düzenlenen ortak basın toplantısında, Bakan Yardımcısı Mevlevi Şerafüddin Müslim şunları söyledi:

Afet Yönetiminden Sorumlu Devlet Bakanlığı, Tarım, Halk Sağlığı, Göç ve Rehabilitasyon Bakanlıkları ve Savunma Bakanlığı, Kızılay ve diğerlerinin yetkililerine depremden etkilenenlere yardım için derhal harekete geçmeleri talimatı verildi.

Basın toplantısında Müslim, depremde hayatını kaybeden her aileye 100 bin Afgani, yaralıların ailesine ise 50 bin Afgani nakdi yardımın yapılmasına karar verildiğini söyledi.

Uluslararası yardım kuruluşlarından yeterli yardımların gelmediğinin altını çizen Bakan Yardımcısı Müslim, uluslararası yardım kuruluşlarını depremden zarar gören insanlara daha fazla insani yardım göndermeye davet etti.

Basın açıklamasına katılan İslam Emirliği Bilgi ve Medya Merkezi Direktörü Qari Muhammed Yusuf Ahmedi ise İslam Emirliği lideri Hibetullah Ahundzade'nin taziye mesajını okudu.

Mesajda, "Raporlara göre şimdiye kadar yüzlerce ev yıkıldı ve ne yazık ki yaklaşık 1000 kişi şehit oldu ve 600'den fazla kişi yaralandı. İslam Emirliği Afet Yönetimi Bakanlığına, ilgili tüm yetkililer, valiler ve sıradan Afganlarla birlikte şehitleri tahliye etmek için en kısa sürede olay yerine gitmeleri talimatı verildi. Uluslararası topluma, hayır kurumlarına ve tüm insani yardım kuruluşlarına bu büyük trajedide Afgan halkına yardım etmek için çağrıda bulunuyoruz. Elinizden geleni esirgemeyin." denildi.

İslam Emirliği'nin ilgili kurumlarının saha ekipleri, depremzedelere yardım etmek ve yaralıların tahliyesi için deprem bölgesindeki çalışmaları devam ediyor. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir