• DOLAR 32.335
  • EURO 35.126
  • ALTIN 2306.74
  • ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz açıklamalarının ardından dolar kuru 17 TL'yi aşmıştı. FED'in faiz kararının ardından kurda yükseliş beklenirken 17.30 TL seviyesinde kalması arka kapıdan müdahale ihtimallerini kuvvetlendirirken, AK Parti ekonomi yönetiminden TL'yi teşvik edici yeni hamleler geliyor. 

YABANCIYA SWAP İMKANI TEKRAR AÇILIYOR
Merkez Bankası'nın hamlesiyle yabancıya TL'yi açığa satmama şartıyla swap imkanı tekrar açılıyor. Yapılan planlara göre temmuz ayında işlemlere başlanacağı ve en az 3 ve ya 6 ay vadeli swaplar ile yabancılara TL fonlaması yapılacak.

Bloomberg'in haberine göre; varlık sınıfı bazında bir sınırlamanın öngörülmediği ve yabancıların lira cinsi her ürüne yatırım yapabilmesine olanak sağlanacağı belirtildi.

Öğrenilen bilgiye göre swap kanalıyla sağlanacak TL, tahvil, hisse ya da mevduat gibi yatırımlarında için kullanılabilecek.

MERKEZ'DEN DOLAR BAZINDA YENİ ÇALIŞMA GELİYOR
Alınan bilgiye göre TCMB'de ayrı bir swap için çalışmalarını sürdürüyor. Buna göre, en az iki yıl vadeli tahvillere yatırım yapacak yabancı yatırımcılara sıfır fonlama maliyetli, dolar bazında yüzde 4 getiri garantili bir plan üzerinde çalışmalar sürdürülüyor.

Konuyla ilişkin çalışmaların devam ettiğini bildiren yetkililer, detayların henüz netleşmediğini bildirdiler.