• DOLAR 32.572
  • EURO 34.724
  • ALTIN 2418.06
  • ...
Prof. Çetinsaya: Şiddeti öven ifadelerden kaçının
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Bingöl Üniversite'sine gelen Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Rektörlük konferans salonunda öğretim görevlileriyle bir araya geldi. Öğretim görevlileriyle yaptığı toplantıda barış süreci ile ilgili çeşitli açıklamalarda bulunan Çetinsaya, üniversite mensuplarından beklentilerinin şiddet övgüsü yapan ifade ve örgütlenmelerden kaçınmaları olduğunu ifade etti.

 

Üniversitelerin bir arada yaşama kültürünün yeşerdiği ve savunulduğu mekânlar olduğunu söyleyen Çetinsaya, "Üniversitelerimiz farklı seslerin, farklı taleplerin akademik özgürlük sınırları içerisinde, şiddet içermeyen yol ve yöntemlerle dile getirilebildiği mekânlardır ve bu özelliklerini korumaları gerekir. Birkaç gündür ülkemizde yükselen toplumsal tansiyon karşısında öğrencisinden öğretim elemanına, idari çalışanından yöneticilerine kadar üniversitelerimizin değerli mensuplarının farklı fikir ve görüşlerini dile getirirlerken şiddete başvurmaları ya da şiddeti özendirmeleri kabul edilemez" dedi.

 

Şiddeti öven talep ve fikirlerin akademik özgürlük sınırlarıyla bağdaşmadığını belirten YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, "Akademik özgürlük, fikir ve görüşlerin korkusuzca ve barışçıl bir tarzda dile getirilmesi, kişilik haklarını rencide etmeksizin ortaya konması anlamına gelir. Üniversite mensuplarımızdan bu süreçte beklentimiz, ülkemizin toplumsal barış adına attığı önemli adımları boşa çıkaracak şekilde şiddet övgüsü yapan ifade ve örgütlenmelerden kaçınmalarıdır" şeklinde konuştu.(Emrullah Araz -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir