• DOLAR 32.557
  • EURO 34.921
  • ALTIN 2427.115
  • ...
Mersin ASİAD'dan uygulamalı girişimcilik eğitimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Mersin Akdeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (Mersin ASİAD), KOSGEB Mersin Hizmet Müdürlüğü işbirliğiyle başlattığı Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerine devam ederken, 20 Mayıs'ta başlayan eğitim programları hakkında bilgi veren Mersin ASİAD Başkanı Emin Rıdvan Oğuz, girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimci sayısını artırmak için programların sürekliliğini sağlayacaklarını belirtti.

 

Mersin ASİAD ile KOSGEB Mersin Hizmet Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi, ASİAD bünyesinde gerçekleştirilmeye başladı.

 

Mersin ASİAD Başkanı Emin Rıdvan Oğuz, eğitimlerin 20 Mayıs'ta başladığını ve 1. kurun bitmek üzere olduğunu dile getirdi. Oğuz, eğitim programlarının 2. ve 3. kur ile devam edeceğini belirterek taleplerin devam ettiğini yeni kurlar açabileceklerini dile getirdi.

 

"Devletimiz, KOSGEB aracılığıyla ülke ekonomisine yeni girişimciler kazandırmaya devam ediyor" diyen Oğuz, KOSGEB bir iş planı çerçevesinde işletmesini kuranlara hem destek olmak hem de işletmelerin başarı düzeylerini artırmak amacıyla önemli destekler sunmaktadır. Bunlardan en önemlisi de Girişimcilik Destek Programı'dır. Biz de Mersin ASİAD, hem devletimize yardımcı olmak hem de ekonomimize katkı sağlamak amacıyla bu destek için ön koşul olan Uygulamalı GirişimcilikEğitimlerininbünyemizde verilmesini sağlıyoruz" açıklamasında bulundu.

 

Ülkemizin son yıllardaki ilerlemesinde devlet ve özel sektör işbirliğinin çok büyük bir etkisi olduğuna dikkat çeken Oğuz,kalkınma adına fırsatları değerlendirmenin içinde bulunduğumuz dönemde önemli avantajlar sağlayacağını belirtti.

 

"Günümüz ekonomisinde sarsıcı bir rekabet söz konusu. Girişimciler sahip olduğu bilgi zenginliği ve mesleki eğitim üstünlüğü sayesinde bir adım öne geçebilmektedir. Mersin'in Türkiye'nin önde gelen ekonomilerinden olması ve daha ön sıralara ilerlemesi içinde bu avantajları iyi kullanmamız gerekmektedir" diyen Oğuz,girişimcilik desteği kapsamında bu eğitimi alarak sertifikasını almaya hak kazanan bütün girişimcilere devlet tarafından 30 bin lira hibe desteği,yaklaşık 70 bin lira da sıfır faizle kredi desteği sunulduğunun bilgisini verdi.

 

1. kur eğitimlerinin bitmek üzere olduğunu belirten Oğuz, sertifika alacak olan girişimcilere başarılar dileyerek, Mersin ASİAD olarak girişimcilerin her zaman yanında olduklarını ve desteklerinin devam edeceğini belirtti. (A. HakimKurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir