• DOLAR 32.54
  • EURO 34.889
  • ALTIN 2486.168
  • ...
Netfliks iflas ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

 

ABD'li ünlü haftalık eğlence-ticaret dergisi  Variety'de  Netflix'in içinde bulunduğu karamsar tabloyu ortaya koyan bir rapor hazırlandı. Habere göre Netflix değerinin yüzde 70'ini ve yaklaşık 200 bin abone kaybettiğini açıklayıp yüzlerce personeli işten çıkardıktan sonra ifsat platform, yeni bir işten çıkarma hazırlığına daha başlıyor

 Variety'de yer alan haberin detaylarında; 11.000 çalışanı olan California merkezli Netflix'in işten çıkarmalardan etkilenenleri hafta sonunda bilgilendirmesi bekleniyor.

YÜZBİNLERCE ABONE KAYBETTİ

Akış platformu, yılın ilk üç ayında 200 bin abone ve nisan ayında tek bir günde borsa değerinde 54 milyar dolar kaybetti. Netflix’in, nisan ayında 348 dolar karşılık bulan hissesi, şu anda 172 dolar civarında işlem görüyor.

Yöneticiler, ikinci çeyrekte iki milyon daha abone kaybetmeyi beklediklerini söylediler. Netflix’in eş genel müdürü Reed Hastings, yaşanan bu düşüşlere önlem olarak şirketin reklam modelini devreye alabileceğini söyledi.

Geçen ay Netflix CEO’su Ted Sarandos The New York Times’a şirketin yüzde 70’lik hisse düşüşünün korkunç, hayal kırıklığı ve utanç verici olduğunu ifade etti.

Bilindiği üzere bu platform özellikle filmlerine sapkın sahneler yerleştirmekle biliniyor

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir