• DOLAR 32.381
  • EURO 35.094
  • ALTIN 2326.93
  • ...
"Diyarbakır'da ayda 15 bin kişi yeni dişlere sahip oluyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Güneydoğu'da diş sağlının önemini bilinçlendirme çalışmaları arttı. Diyarbakır Ağız ve Diş Hastalıkları Hastanesinde ayda 55 bin kişi muayene, 15 bin kişi diş dolgusu, 8 bin kişi ise protez yaptırdı.


Diyarbakır Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu, geçmişte çürük dişi olan hastaların hastaneye geldiğini, yaşam kalitesinin yükselmesi üzerine halkın artık doğuştan düzgün olmayan dişlerini de yaptırdığını belirtti.


Bölge hastanesi konumundaki Diyarbakır Ağız ve Diş Sağlığı Hastalıkları Hastanesine günde 2 bin kişinin muayene için başvurduğunu açıklayan Kurtoğlu, "Hastanedeki yoğunluk nedeniyle Pazartesi ve Salı günleri olmak üzere haftanın iki günü 17:00-19:00 saatleri arasında mesai dışı poliklinik hizmeti verilirken, Bağlar Diş Polikliniği ise 24 saat acil hizmeti veriyor. 1 milyon 600 bin nüfuslu Diyarbakır'da ortalama ayda 55 bin kişi muayene, 15 bin kişi dolgu ve 8 bin kişi ise Diyarbakır Ağız ve Diş Sağlığı Hastalıkları Hastanesinde hijyenik ve kaliteli dolgu yaptırıyor" dedi.


Diyarbakır Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dr. Hamza Koca ise, dolgu tedavilerinin 5 gün, diş protez işlemlerininse ölçü alma işlemiyle birlikte 15 gün içerisinde tamamlandığını bildirdi. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir