• DOLAR 32.389
  • EURO 35.097
  • ALTIN 2326.831
  • ...
"İlahiyat Fakültesi Batman için acil bir ihtiyaçtır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Ensar Vakfı Batman Şubesi, İlahiyat Fakültesi açılması ve İmam Hatip Liselerinin durumu ile ilgili yazılı basın açıklaması yaptı.


Bu yıl ki Batman Üniversitesinin tercih listesinde İlahiyat Fakültesinin bulunmadığına tepki gösterilen açıklamada, "Dernek açılışımızda özellikle Batman'a bir İlahiyat Fakültesi kazandırılması gerektiğini vurgulamıştık. Bu yıl ki üniversite tercihleri arasında Batman Üniversitesinin tercih listesinde İlahiyat Fakültesinin bulunmadığını görmüş bulunuyoruz. Bu durum bizleri ve eminiz ki Batmanlı hemşerilerimizi de derinden üzmüştür. Her zeminde vurguladığımız gibi ilahiyat fakültesi Batman için acil bir ihtiyaçtır. Batman'dan nüfusça çok küçük illerde bile ilahiyat fakültesi bulunduğunu belirtmek isteriz. Niçin Batman bu konuda geri bırakılıyor? Bu konuda makul gerekçeleri duymak istediğimizi özellikle ifade etmek istiyoruz" denildi.


İmam Hatip Liselerinin durumuna da değinilen açıklamada, "Derslik yetersizliği yüzünden Merkez İmam Hatip Lisesinin ikili öğretim yaptığı bütün Batman'ın malumudur. Bu durum Türkiye'de belki de tek örnektir. Türkiye'nin başka bir ilinde İmam Hatip Lisesinin ikili öğretim yapması normal değildir. Bu durum eğitim kalitesi açısından çok ciddi bir sorun oluşturmaktadır. Yine merkezde bulunan bir diğer imam hatip lisesi olan Mehmet Şimşek Anadolu İmam Hatip Lisesi de şu anki durumda gelecek yıl mecburen ikili öğretime geçmek zorunda kalacaktır. Milli Eğitimde planlamaların yapıldığı şu günlerde imam hatiplerin derslik ihtiyaçlarının öncelikli olarak ele alınması ve gerekli tedbirlerin şimdiden alınmasını talep ediyoruz" ifadelerine yer verildi.


İmam Hatipler için önemli bir hususun da, müstakil bir İmam Hatip Ortaokulu açılması olduğunun belirtildiği açıklamada, "İlimizde bu konuda da ciddi bir eksiklik olduğuna inanıyor ve bir iki ortaokulun isimlerinin değiştirilerek İmam Hatip Ortaokulu haline getirilmesinin de ciddi bir rahatlama sağlayacağına inanıyoruz. Bu sorunlar, Batman'da İmam Hatip Liselerindeki eğitim kalitesini ciddi şekilde etkilemektedir ve çözüm üretilmezse, sıkıntılar önümüzdeki yıl katlanarak artacaktır" ifadeleri kullanıldı.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir