• DOLAR 32.374
  • EURO 35.033
  • ALTIN 2326.03
  • ...
HÜDA PAR Batman’da inşaat işçilerinin sorunlarını dinledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İnşaatta çalışan işçilerle bir araya gelen Şahin, burada çalıştığı ustalarla birlikte demir bağladı. Yaklaşık 40 derece sıcağın altında işçilerle bir süre çalışan Şahin, ardından işçilerin sorunlarını dinledi.

 

İşçilerin yaşadığı sıkıntılara ilişkin açıklamalarda bulunan HÜDA PAR İl Başkanı Şahin, inşaat işçilerinin zor şartlarda geçimlerini temin ettiklerini söyledi.

İnşaat işçilerinin hayat pahalılığı karşısında büyük zorluklarla mücadele ettiğini vurgulayan Şahin, işçilerin bugünkü şartlar karşısında kazandıkları ücretlerinin ailelerinin geçimini sağlamaya yetmediğini kaydetti.

“Hayat pahalılığın arttığı bugünlerde kimi ustalarımız bazı günler iş bulamıyor”

İnşaat işçilerinin her zaman çalışacak iş de bulamadığına işaret eden Şahin, “İnşaat çalışanları arasından demirci ve kalıpçı ustalarını ziyaret ettik. İnşaat ortamında kendileriyle bir araya geldik. Durumlarını sorduk. Her ustamız bir aile geçindiriyor. Hayat pahalılığın arttığı bugünlerde kimi ustalarımız bazı günler iş buluyor bazı günlerse bulamıyor. Ama her gün bu insanların temel gıda ihtiyaçları bir kat daha yükseliyor. Genel anlamda inşaat işiyle uğraşan insanların sayısı milyonları buluyor. Belki 4-5 milyon insan değişik inşaat kalemlerinden geçimlerini bir şekilde temin etmeye çalışıyor.” dedi.

“Bu insanlar en alt gelire sahip insanlar”

İnşaat işçilerinin dar gelirli ailelerin statüsünde olduklarını vurgulayan Şahin, şöyle devam etti:

“Bu bahsettiğimiz insanlar en alt gelire sahip insanlardır. Kalıpçısı, demircisi, sıvacısı, fayansçısı, boyacısı, kartonpiyercisi gibi inşaat alanlarında çalışan insanlar bir şekilde rızkını temin etmek zorundadır. Peki, bu insanlar bu zam furyası karşısında ne yapacak? Çocuklarını nasıl geçindirecekler? Geçinmek sadece karın doyurmak mıdır? Sadece üstlerine bir şeyler almak mıdır? Bunun eğitimi var, farklı giderleri var. Bugünkü şartlarda bu insanlar çocuklarını nasıl evlendirecek?”

“İnşaat işçileri kazandıkları ücretle ailesini nasıl geçindirecek?”

İşçilerin gelirlerinin giderlerini karşılamadığına dikkat çeken Şahin, “Şu anda hayat pahalılığı denkleminde bu insanların kazancı ile giderlerini bir yere oturtmaya çalışırsak bunu denkleştirmemiz mümkün değildir. İnşaat işçileri kazandıkları ücretle ailesini nasıl geçindirecek? Bir de bu insanlar kiracıysa… Bu gidişat bir felaket görüntüsünü andırıyor. Bu insanlarımız ne yapacak?” ifadelerini kullandı.

“Makamlarda oturarak sahaya bakılmaz”

Konuşmasının devamında yetkililere seslenen Şahin, şunları söyledi: “HÜDA PAR olarak inşaat işçileri adına sesleniyorum: Her şey makamlarda oturarak sahaya bakmak gibi değildir. Gelin bu insanların arasına oturun ve kendilerini dinleyin. Bir dokunuyorum bin ah işitiyorum. Bu dar gelirli kesimin beli artık doğrulamaz durumda. Bu gidişle bu insanlar çocuklarına bir rızık götüremez. Artık hükümetin buna bir çözüm bulması gerekir.”(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir