• DOLAR 32.49
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2480.269
  • ...
"Yaz Kur'an kursu çok önemli, çocuklarımızı ihmal etmeyelim"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Diyanet işleri başkanlığının "Haydi koş gel camiler seninle güzel" sloganıyla Kur'an kursları ve cami dersleri eğitimine start veren il müftülükleri tüm heyecan ve coşkusuyla çalışmalarını sürdürüyor.

Bir yandan camiler ve Kur'an kursları, STK, dernek, vakıf vb. kurum ve kuruluşlar okulların tatil olmasıyla birlikte manevi değerler eğitimi ve Kur'an öğretimi için kolları sıvadı. Konuyla ilgili Bingöl il müftüsü Mustafa Topal, özellikle küçük yaşta Kur'an eğitimi ve ahlak eğitiminin önemine dair açıklamalarda bulundu.

 

"Kur'an kurslarımızda, camilerde ve ihtiyaç duyulan yerlerde Kur'an eğitimlerimiz olacaktır"

Yaz Kur'an kursları ile ilgili İLKHA mikrofonlarına konuşan Bingöl İl müftüsü Mustafa Topal, Diyanet işleri başkanlığımız okulların tatil olduğu yaz aylarında camilerimizde ve Kur'an kurslarımızda, ihtiyaç duyduğumuz yerlerde yaz Kur'an Kursları adı altında Kur'an öğretimi ve dini bilgiler eğitimi veriyor. Bu yıl da 27 Haziran'da bütün Türkiye'de olduğu gibi ilimizde de yaz Kur'an kurslarımız başlayacak. Yaz Kur'an kurslarımız camilerimizde ve müftülüğümüze bağlı bütün Kur'an kurslarımızda artı ihtiyaç duyarsak müftülüğümüzde de gerekli şartlara haiz uygu yerler bulabilirsek valilik onayı ile yaz Kur'an kursu eğitimini başlatacağız." dedi.

"Kur'an eğitimine yaş sınırı olmaksızın çocuklarımızı kabul ediyoruz"

Müftü Topal, "Bu eğitimimiz 26 Ağustos tarihine kadar devam edecek. Şu anda camilerimizde ve Kur'an kurslarımızda kayıtlarımız devam ediyor. Bu eğitime yaş sınırı olmaksızın çocuklarımızı kabul ediyoruz ama tabi ki öğrenme çağında olanları elbette tercih ederiz. Dört yaşından yukarı bütün cami, Kur'an kursu vesaire yerlerde açacağımız yaz Kur'an kurslarına gelebilirler.

"Çocukların gelebileceği saatlere göre arkadaşlarımız değişik saatlerde eğitim verecekler"

Müftü Topal kurs saatleri noktasında katılımın olması ve çocukların gelebilmeleri için çocukların müsaitlik durumuna göre de hareket edeceklerini belirterek "Her cami veya Kur'an kursu görevlimiz kendilerine uygun saatte eğitim yapacaklar. Kursları kimisi öğleden evvel, kimisi öğleden sonra açacak. Hatta kimisi belki de akşam yatsı arası açacak çünkü köy şartlarına göre gündüz iş günü, iş saati olduğu için değişik olabilir. Daha ziyade çocukların gelebileceği saate denk getirmek üzere arkadaşlarımız değişik saatlerde eğitim verecekler. Dolayısıyla veliler çocuklarının eğitim aldıkları camiler veya Kur'an kursu görevlileri ile irtibata geçip saatini öğrenerek çocuklarını ona göre gönderecekler." dedi.

"Velilere çağrımız, çocuklarınızı cami veya Kur'an kursuna gidip gitmediklerine emin olsunlar"

Müftü Topal, velilerin çocuklarını Kur'an eğitimi noktasında takip etmesi gerektiğine vurgu yapıp "Burada önemli olan çocuklarını takip etmeleri, sabahları evden camiye veya Kur'an kursuna diye çıkan çocuğun bazen sokakta oyuna daldığı veyahut bazen cami veya Kur'an kursuna gitmeyip farklı şekilde oyun gibi bir takım değişik meşguliyetlere dalıp gitmediklerini biz zaman zaman yaşadık. Bundan da velilerimizin bilgisi olsun ve çocuklarını takip etsin." dedi.

"Kur'an okutulması yanında efendimizin Sallallahu Aleyhi Vesellem güzel ahlakını da öğretiyoruz"

Bingöl Müftüsü Mustafa Topal

Müftü Mustafa Topal, "Kur'an kurslarında Kur'an eğitimin yanı sıra dini bilgiler, ahlak, edep ve efendimizin Sallallahu Aleyhi Vesellem örnek ahlakını anlatıyoruz." diyerek yaz Kur'an kursu faaliyetlerine değindi.

Topal, "Yaz Kur'an kurslarımız, bizim Kur'an-ı Kerim'i öğrettiğimiz, dini bilgiler verdiğimiz kurslarımızdır. Öğrettiğimiz, ezberlettiğimiz namaz sürelerinin ya da namazda okunan duaların ezberlenmesini mealleriyle birlikte yaptırıyoruz. Çocuklarımıza; dini, edebi, ahlaki konuları öğretiyoruz. Ayrıca Peygamber efendimizin Sallallahu Aleyhi Vesellem ahlakını da edebini de vermeye çalışıyoruz. O'nun hayatını da çocuklarımıza öğretmeye çalışıyoruz. Yaz Kur'an kursları 26 Ağustos tarihine kadar devam edecek. Ondan sonra da artık yeniden bizim yine Kur'an kurslarımızda kış eğitimimiz başlamış olacak. Velilerimizin hassas davranmalarını, yaz Kur'an kursu eğitimine hassasiyet göstermelerini özellikle rica ediyoruz. Bu eğitim günde sadece üç saat. Diyanet işleri başkanlığımız haftada beş gün, günde üç saat olmak üzere cumartesi Pazar hariç bu eğitimi veriyor. Sadece günde üç saatini cami veya Kur'an kursuna ayıracak bunu da velilerimizin özelikle takip etmeleri çok önemli." dedi.

"Yaz Kur'an kurslarında verilen eğitimlerin çocukların aldığı kalıcı bilgiler olması yönünden çok önemlidir"

Yaz Kur'an kurslarında veya çocukken alınan eğitimlerin çocukların zihninde iz bıraktı konusuna değinen Müftü Mustafa Topal açıklamasının devamında, "Zira yaz Kur'an kurslarında verilen eğitimler, çocukların aldığı bilgiler, küçük yaşta olduğu için çok kalıcı oluyor. Ömrünün sonunda kadar da çocukların zihninden silinmiyor. Çevremizde gördüğümüz nice büyüklerimizle karşılaştığımızda diyorlar ki, 'Benim dini bilgilerim tamamen yaz Kur'an kurslarında veya camide hocamızdan aldığımız bilgilerdir. Hocam ondan başka da bilgi görmedim.' diyenlere çok rastladım. Çokça bürokrat veya çok meşgul iş adamlarımızı gördüğümüzde onlardan hep bunları aldım. Dolayısıyla yaz Kur'an kursları çok çok önemli. Çocuklarımızı ihmal etmeyelim. Allah'ım güzel eylesin, iyi eylesin çocuklarımızı her türlü sıkıntıdan elemden kederden korusun." dedi.

Müftü Topal, bu yılki yaz Kur'an kurslarının ana teması olan "Haydi koş gel camiler seninle güzel" sloganıyla sözlerini noktaladı. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir