• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
25 Milletvekili İstihbaratın Takibi Altında!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Almanya`da Sevim Dağdelen ve Hakan Taş gibi Türkiye kökenli milletvekillerini de çatısı altında barındıran Sol Parti’de 25 milletvekilinin Anayasayı Koruma Teşkilatı’nın takibi altında olduğu öğrenildi. İsimleri açıklanmayan 25 milletvekilinin demokrasi karşıtı düşüncelere sahip oldukları öne sürüdlü.

GEREKÇE: "DEMOKRASİ KARŞITI FİKİRLERE SAHİPLER"

Almanya`da istihbarat servisi Anayasayı Koruma Teşkilatı’nın (BfV) Sol Partili 25 milletvekilini demokrasi karşıtı fikirlere sahip oldukları gerekçesiyle takip ettiği belirtildi.

Der Spiegel’in Anayasayı Koruma Teşkilatı çevresinden edindiği güvenilir bilgiye göre ismi açıklanmayan bu milletvekillerinin sol ideolojinin aşırı uçlarına ait oldukları ifade edildi.

BfV’nin yeni hazırladığı ‘Takip Uygulamasının Yeni Yöntemi’ isimli çalışmada aşırı solcu 6 grup anayasa düşmanı olarak tanımlanıyor. En büyük grubu yaklaşık bin 900 üyesiyle aşırı sol anti- kapitalist hareket oluşturuyor. İkinci sırada bin 250 üyeyle Komünist Platform ve 800 kişiyle Sosyalist Sol üçüncü sırada yer alıyor. Marksist Forum, Sosyalist Diyalog ve CubaSı isimli hareketler anayasa düşmanı olarak takip ediliyor.

Anayasa Koruma Teşkilatı’nın takibinde olan anayasa karşıtı sol hareketlerin parlamento dışı hareketleri öngördükleri ve başta enerji şirketleri olmak üzere birçok kuruluşun devletleştirilmesini, kapitalizm yerine sosyalist bir toplum talep ettikleri ifade edildi.

SOL PARTİ`DEN TAKİBE TEPKİ

Sol Parti ise seçimle parlamentoya giren milletvekillerinin izlenmesini eleştirdi.

Sol Parti Federal İdari Sorumlusu Matthias Hohn, Anayasayı Koruma Teşkilatı’nın parlamentoyu kontrol etme yetkisi olmadığını, tersine BfV’yi parlamentonun kontrol ettiğini ileri sürdü.

Aşağı Saksonya’da geçtiğimiz eyalet seçiminde barajı aşamayıp meclis dışında kalan Sol Parti’nin Federal Meclis’te 75 milletvekili bulunuyor. Sol Parti’li milletvekillerinin üçte birinin takip edilmesi daha öncede gündeme gelmiş, Federal İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich, uygulamayı gözden geçireceklerini kaydetmişti. (CİHAN)

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir