• DOLAR 32.599
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2509.781
  • ...
Ankara Valiliği`nden `Eylem` Tepkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Ankara Valiliği, Gezi Parkı eylemleri çerçevesinde Başkent`te meydana gelen kanunsuz eylemlerin vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit eder boyutlara ulaştığını açıkladı.

Açıklamada, “Demokrasiyi ve özgürlükleri yüreklerinde hisseden aziz Ankaralıların sağduyularına güveniyoruz ve kamu düzenin sürdürülebilirliği hususunda gösterdikleri duyarlılığa teşekkür ediyoruz" denildi.

Ankara Valiliğinden yapılan açıklamada, Ankaralıların, kanunlara uygun olarak gerçekleştirdikleri toplantı ve gösteri yürüyüşleri ile basın açıklamalarına hiçbir şekilde müdahale edilmediği kaydedildi.

Açıklamada, "Ankara`da sürdürülmek istenen kanunsuz eylemler, temel hak ve özgürlüklerimizin ayrılmaz parçası olan toplantı ve gösteri yürüyüşü özgürlüğünü aşarak vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehdit eder boyutlara ulaşmış ve Ankaralıların ortak malı olan kamu tesis ve araçlarına büyük zararlar verilmiştir" denildi.

Valilik görüntülerin incelendiğini ve sorumluları hakkında yasal işlemlerin sürdürüldüğünü de açıkladı.

Açıklamada, "Bu gelişmeler esnasında güvenlik kuvvetleri içerisinde gereklilik, ölçülülük ve orantılılık esaslarına uygun olmayan davranışlarda bulunanlar ile görev, yetki ve sorumluluk sınırlarını aşan personellerin tespiti ile haklarındaki işlemlerin derhal ve kararlılıkla yapılacağı hususu vatandaşlarımız tarafından bilinmelidir" denildi.

Ankara Valiliği, Başkent`teki vatandaşların hayatını olumsuz etkileyen, huzur ve güvenliğini ortadan kaldıran, dirlik ve düzeni bozmak isteyenlerin kanunlar karşısında hak ettikleri cevabı alacaklarını da bildirdi.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir