• DOLAR 32.553
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2438.12
  • ...
HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Göçer: Gaziantep eğitimde istenilen seviyede değil
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kentteki STK'ları, odaları ve birliklere yönelik ziyaretlerini sürdüren HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Göçer, beraberindeki heyet ile birlikte Gaziantep Akademik Eğitimciler Derneği’ni (AKADER) ziyaret etti.

Göçer ve heyetini Gaziantep Akademik Eğitimciler Derneği (AKADER) Başkanı Abdurrahman Örnek ile yönetimi karşıladı.

Samimi bir ortamda geçen ziyarette, eğitim, müfredat ve okulların durumu gibi konular ele alınırken Göçer, HÜDA PAR'ın eğitim programı ile ilgili Örnek’e bilgi verdi.

HÜDA PAR heyetine ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Örnek, kent ve ülke eğitiminde yaşanan sorunları ve çözüm önerilerini Göçer'e anlattı.

HÜDA PAR Eğitim İşleri Başkanlığı’nın 2017 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan Eğitim Müfredatına dair görüş ve önerilerini rapor halinde kamuoyu ile paylaştığını hatırlatan Göçer, raporda müfredattan kaynaklanan sorunların tespitine, sonuç ve önerilere yer verildiğini anımsattı.

HÜDA PAR olarak değerler eğitimini önemsediklerini belirten Göçer, eğitimin yerli, toplumun inanç ve değerleri ile kültürünü dikkate alan bir eğitim olması gerektiğini ifade etti.

“Eğitim politikasının kendi toplum dinamiklerimize ve medeniyet değerlerimize uygun olması çok önemlidir.” diyen Göçer, kent eğitimine ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

Gaziantep’in eğitimde istenilen seviyede olmadığını ifade eden Göçer, “Yükseköğretim Kurulu (YÖK), geçtiğimiz günlerde ‘Yükseköğretime Geçişte Öğrenci Hareketliliği’ raporunu açıkladı. Bu rapora göre binlerce öğrencinin sınavlara girdiği Gaziantep’in 570 bin 165 başarı ortalaması ile 58’inci sırada yer aldığını gördük. Yıllardır Gaziantep’in eğitimde başarılı olduğu söylense de raporda yer alan bilgilerin eğitimde istenilen seviyede olmadığımızı ve başarıyı halen yakalayamadığımızı gördük. YÖK tarafından açıklanan bu tablo, Gaziantep’in yıllardır açıklanmayan eğitim başarısını da gözler önüne serdi.” dedi.

Gaziantep Akademik Eğitimciler Derneği (AKADER) Başkanı Örnek de 2017 yılında HÜDA PAR Eğitim İşleri Başkanlığı’nın tarafından hazırlanan raporu çok beğendiğini ve raporda yer alan bilgilerin, çözüm önerileri ile taleplerinin yerinde olduğunu vurguladı. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir