• DOLAR 32.527
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2435.374
  • ...
Adana'da canlı et satış fiyatı açıklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Adana Kasaplar Odası, Tarım İl Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, Canlı Besici Esnaf Temsilcileri, Adana Kasaplar Odasında bir araya geldi.

Heyetin yaptığı istişarenin ardından, Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, heyet adına, canlı et satış fiyatını açıkladı.

 

Adana’da küçükbaş ve büyükbaş hayvan fiyatlarını açıklamak için bir komisyon kurulduğunu, bu komisyonda ilgili belediye ve zabıta müdürlüğü görevlileriyle, oybirliği ile bir karar alındığını belirtti.

Yağmur, alınan kararlara ilişkin şu açıklamalarda bulundu: "Adana’da canlı hayvan satış fiyatları: Küçükbaş koyun kilogram fiyatı 66 Türk Lirası, Küçükbaş keçi kilogram fiyatı 60 Türk Lirası, Büyükbaş tosun kilogram fiyatı 60 TL'dir. Kesim fiyatları: Küçükbaş kesim ücreti 150 Türk Lirası, Büyükbaş kesim ücreti bin 250 Türk Lirası olarak komisyon kararı aldık.  Komisyonumuzun almış olduğu karar Adana’mıza, vatandaşlarımıza, esnaflarımıza ve besicilerimize hayırlı uğurlu olsun."

"İzinsiz kıyma çekimi yapanlara yaptırım uygulanacak"

Kasap harici kıyma çekimine izin verilmediğini belirten Yağmur, şunları kaydetti: “İzinsiz kıyma çekimi yapanlara, Tarım İl Müdürlüğü tarafından yaptırımlar uygulanacaktır. Sadece açma ruhsatı ve vergi levhası olan kasaplarımız kıyma çekebilecektir. Kıyma çekim fiyatını 4 TL olarak açıkladık. İzinsiz kıyma çekimi yapanlara ise Tarım İl Müdürlüğünce 16 bin TL para cezası verilecektir. Bununla ilgili belediyelerimizin göstermiş olduğu yerler haricinde kesim yapanlara da Kabahatler Kanunu uygulanacak. Kasaplar Odası denetim ekiplerimiz da sahada olacak."  (İLKHA)

 

 









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir