• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İşgal rejiminde siren paniği! İran ayrıntısı dikkat çekti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal altındaki Kudüs’ün batısındaki Talpiot, Katamon ve Beit HaKerem mahalleleri ile Eilat'ta dün akşam yaklaşık bir saat sirenler paniği yaşanmıştı.

İşgal çetesinin radyosu, işgal rejimi sözde Ulusal Elektronik Müdürlüğünün, siren sistemi arızasının siber saldırıdan kaynaklandığından şüphelendiğini bildirdi. Haberde, "israil Ulusal Elektronik Müdürlüğü, saldırının orduya ait uyarı sistemine değil, belediyenin siren sistemlerine yapıldığından şüpheleniyor. Saldırganlar bu sisteme erişerek alarmları etkinleştirdiler." ifadesi kullanıldı. İlgili makamlara tehdide karşı önlem alınması talimatının verildiği aktarılan haberde, siber saldırının kimler tarafından gerçekleştirildiğine ilişkin ise bilgi verilmedi.

Siber operasyonların arkasında İran var

Öte yandan, İşgal çetesi eski sözde Genelkurmay Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Yair Golan, çete radyosuna yaptığı açıklamada, sirenlerin çalmasıyla ilgili İran'ı suçladı. Milletvekili Golan, "israil, İran'ın siber savaş yoluyla ülkeye zarar verme girişimlerine hazırlanıyor." dedi.

Siber saldırı korkusu!

Golan, komutanlığın dahili alarm sisteminin hacklenmediğini ama belediyeye ait siren sisteminin siber saldırıya uğradığını ve bunun çok endişe verici olduğunu vurguladı. İşgal medyasına göre, İran geçen aylarda buna benzer birçok siber saldırı girişiminde bulundu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir