• DOLAR 32.403
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2325.07
  • ...
Toz Maskesi ve İş Gözlüğü Kullanmanın Çalışma Hayatındaki Önemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İş hayatında önemli bir ürün olan gaz maskesi bazı firmalar için olmazsa olmaz güvenlik ürünlerinden biridir. Ürünün filtre özelliklerine, markasına, üretim malzemesine, malzeme kalitesine ve diğer teknik özelliklerine bağlı olarak farklı tipte solunum koruyucu maskeler denetlenir.

Toz Maskesi Çeşitleri Nelerdir?

Toz maskesi genellikle üç tür filtre işlevi vardır. FFP1 adı verilen filtre, havadaki partiküllerin ve nemin %80'ini koruyarak kullanıcıyı sağlıklı tutar. FFP2 %94 ile mükemmel koruma sağlarken, FFP3 %99 koruma oranı ile en yüksek korumayı sunan üründür. FFP3 gaz maskeleri nem, duman, toz ve biyolojik tehditlerin varlığında maksimum verim sağlayan ürünlerdir.

Bazı ürün modellerinde bulunan valfler, nefes alma sırasında dış havanın daha uygun şekilde filtrelenmesini ve daha düzgün bir şekilde salınmasını sağlar. Katlanır gaz maskeleri daha az yer kaplaması ve kullanışlı olması nedeniyle birçok kişi tarafından tercih edilir ancak burun klipsi sayesinde burnunuzun şekline daha kolay uyum sağlar.

Toz Maskesinin Özellikleri Nelerdir?

Ürün modellerinde kullanılan filtre malzemeleri genel olarak fotofiber yapıya ve yüksek filtre özelliklerine sahiptir. Ürün modelleri üretirken, bazı markalar filtreye bir aktif karbon katmanı ekler. Bu, maskenin kokuları gidermesini sağlar. Serinin burun kısmındaki klips metalden yapılmıştır ve bazı kullanıcıların bu klipsi çıkarmaları gerekecektir. Metal aksamları etkileyebilecek durumların oluşabileceği iş yerinde çalışan kullanıcılar genellikle maske üzerindeki metal klipsi çıkartır. Valfli ürün tipi havadaki ince tozları daha iyi filtreler ve kullanıcıyı yabancı maddelerden korur.

İş Gözlüğü Çeşitleri ve Çalışma Hayatındaki Avantajları

Çalışma sırasında kullanılan göz ve yüz koruma tertibatı, söz konusu bölgeyi darbelerden korumak için üretilmiştir. Ayrıca sıvı sıçramalarına, toza, erimiş metallere, gazlara veya yüksek sıcaklıklara karşı koruma sağlar. Lazer ışınlarına karşı koruma sağlayan iş gözlüğü çeşitleri de vardır. Aynı zamanda tercih edilen seçeneklerden bazıları sürekli bilgisayar ortamında çalışan ve göze duyarlı olmak istemeyen kişiler için tasarlanmış ürünlerdir.

Göz koruyucular veya iş gözlükleri, risk ve potansiyel riske göre sınıflandırılır. Bu nedenle, işin türüne uygun cihazının kullanılması önemlidir. Göz ve yüz koruması genellikle kapalı dalış gözlükleri, X-ışını gözlükleri, lazer ışını gözlükleri, radyasyon gözlükleri, UV ve kızılötesi gözlükler, yüz siperleri ve ark kaynaklı maskeler olarak ayırt edilir. Toz maskesi ve iş gözlüğünü sitemizden temin edebilirsiniz.

Bu haberler de ilginizi çekebilir