• DOLAR 32.569
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2421.893
  • ...
Konteyner Kent Sakinleri Tepkili
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - 2011`de Van`ı vuran 7.2 ve 5.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından geçici olarak çadırlarda barınan depremzedeler, kendileri için ayrılar 34 konteyner kente yerleştirilmişti.


Geçtiğimiz aylarda bazı konteyner kentler boşaltılırken, Van İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) bütün konteyner kent yönetimine gönderdiği yeni mesajda konteynerlerin 14 Haziran`a kadar tamamen boşaltılmasını istedi.


Konteynerlerin boşaltılma haberini alan konteynerkent sakinlerini büyük bir telaş kapladı.


Yeni Mahalle`de bulunan Urartu Konteynerkenti sakinleri de gidecek bir yerlerinin olmadığını söyleyerek, yetkililerden buna bir çare bulmalarını istedi.


Oturdukları ev için yıkım kararı alındığını, bu yüzden gidecek bir yerlerinin olmadığını ifade eden Yıldız Çeker, "Şimdi dışarıda kalmışız. Çok perişanız. Herhangi bir gelirimiz de yoktur. Bir gelirimiz olsa başımızı çaresine bakardık. Karar gelmiş. Bizi konteynerden çıkaracaklar. Yetkililerden bize yardım etmelerini istiyoruz" dedi.


5 çocuğuyla ortada kaldığını söyleyen Güler Aşar ise, "Yardımcım sadece Allah`tır. Gidecek hiçbir yerim yok. 5 çocuğumla kaldım ortada. Kiralara bakıyorum. Bana `Çocukların varsa, 500 yoksa 300 TL`dir` diyorlar. Konteynerden de çıkarıyorlar. Nereye gideceğiz biz. Eğer vali bey sokaklarda kalmaya razı ise, ben de kalacağım. Yetkililerden isteğim, bizi de görsünler" ifadelerini kullandı.


Hamile olduğunu söyleyen Fatma Şeber de yetkililerden başını sokacağın bir ev istedi.


Konteynerde kalan insanların daha mağdur olduğunu ifade eden Felemez Özer, "Van merkezde 10 bin insan başvurmuş il afete. İl afet konteynerdekilere öncelik vermiyor. Kiminin hastası var, kiminin evi yok; evi olsaydı neden gelip konteynerde kalsın ki?" şeklinde konuştu.


Engelli 4 çocuğuyla beraber yaşadığını söyleyen bir başka kadın ise, "Kiralık ev arıyorum, kimse bana ev vermiyor. Lütfen bana bir ev versinler. Buradan çıktıktan sonra gideceğim bir yer yok. Eşim bizi terk etmiş. 10 yıldır bizi bırakmış" dedi.


Konu ile ilgili görüştüğümüz Urartu Konteyner kent yönetiminden Fahrettin Alpdağtaş, tüm konteyner kent yönetimine AFAD tarafından konteynerlerin 14 Haziran`da boşaltılacağı mesajının gönderildiğini söyleyerek, depremzedelerin bir şekilde kendi başının çaresine bakacağını kaydetti. (Fırat Arslan-İLKHA)
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir