• DOLAR 32.376
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2325.797
  • ...
Londra'da dinler arası diyaloğun normalleşmede kullanılması konusunda uyarı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İngiltere Filistin Kulübü, Avrupa Filistin İletişim Forumu ile birlikte İngiltere'nin başkenti Londra'da, "İsrail'in dinler arası diyalog fikrini ve gruplarını İsrail'le ilişkilerin normalleştirilmesi, Batıdaki muhtelif dini kesimlerin yaşanan çatışma hakkında yanlış bilgilendirilmesi ve işgale yönelik eleştirilerin hafifletilmesi amacıyla kullanması" konulu bir sempozyum düzenlendi. 

Orta Doğu Gözlem Evi Müdürü Davud Abdullah, dinler arası diyalog ile Boykot Tecrit ve Yaptırımlar Hareketi (BDS) arasında geçen ilişkiler üzerinde durarak, BDS'nin siyonistlerin ve destekçilerinin stratejik hesaplarını bozduğunu ve siyonistler yararına çalışan bir lobinin dinler arası diyalog vasıtasıyla buna müdahale edilmesi ve söz konusu hareketin çalışmalarının engellenmesi için çaba sarf ettiğine dikkat çekti. 

Filistin Hıristiyanları Girişimi Genel Koordinatörü Rıfat Avde Kassis, Filistin'de bu sıralarda yaşananlar karşısında özellikle sıkıntıların yatıştırılması için dinler arası diyaloğa ihtiyaç olduğunu söyledi. 

Kassis, dinler arası diyalog ile normalleşme ve adaletin yanında durmakla zulmün yanında durmak arasında fark olduğunu ifade etti. Kassis, dinler arası diyaloğun siyonistlerin sömürüsüne karşı Filistin direnişinin yanında durması, hiçbir durumda bu direnişin suçlu çıkarılması yoluna gidilmemesi gerektiğini vurguladı. 

İngiltere Filistin Kulubü Başkanı Zahir El-Beyravi de yaptığı konuşmada sempozyumun düzenlenmesinin amacının, işgal devletinin ve onun yararına çalışan siyonist lobilerinin Avrupa'da bu düşünceyi yani dinler arası diyalog ve yakınlaşma fikrini ve gruplarını işgal devletinin ırkçı politikalarıyla normalleşme ve çatışma konusunda Avrupa toplumlarının siyonistlerin asılsız iddialarıyla yanıltılması çabalarının tehlikesine dikkat çekmek olduğunu dile getirdi.-Habernas

Bu haberler de ilginizi çekebilir