• DOLAR 32.553
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2422.83
  • ...
HAMAS ve İslami Cihat'tan mücahitlere "eylemleri artırın" çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMAS ve İslami Cihad, bugün, Nebil Ahmed Selim Ğanim adlı Filistinlinin Kalikiliya'nın güneyindeki zulüm duvarının yakınlarında işgalci siyonistler tarafından şehid edilmesinin ardından birer bildiri yayımladı.

HAMAS'ın bildirisinde, siyonist işgalcilerin Filistin halkının kanını ucuz görmesi, uluslararası ve insani hiçbir kanuna aldırış etmeden Filistinlilerin üzerine silahlarla ateş açmasına karşılık olarak temas noktalarında, işgalci rejimin ve Yahudi yerleşimcilerin bulunduğu yerlerde, direniş eylemlerinin tırmandırılması gerektiğini kaydetti.

Batı Şeria ve Kudüs'te artan direniş eylemleri sebebiyle işgalcilerin şaşkınlık yaşadıklarını belirten HAMAS, cinayetlerini sürdürdükleri sürece işgalcilerin huzur ve güven içinde olamayacaklarını söyledi.

HAMAS, genç mücahidlerin, haklarını alana ve Filistin halkının beklentilerini gerçekleştirene kadar işgale karşı direnişe devam edeceklerini bildirdi.

İslami Cihad Hareketi de bildirisinde, siyonist rejimin hiçbir insani ölçüye uymadan masum sivilleri hedef almasının işgal rejiminin benimsediği terör politikasını ortaya koyduğunu ifade etti.

İşgalcilerin cinayetlerine karşı Filistin halkının korunması için çalışmak gerektiğine dikkat çeken İslami Cihad, Filistinlileri birlik ve bütünlüğe davet etti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir