• DOLAR 32.372
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2325.61
  • ...
KESK grevi 4 Haziran'a aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - ''AKP faşizmine karşı işyerlerinde ve alanlarda mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz'' başlıklı açıklamada, "Bilindiği üzere KESK olarak güvenceli iş ve ücret güvencesi talebiyle 5 Haziran'da Uyarı Grevi yapacağımızı ilan etmiştik. Ancak Gezi parkının ranta açılmasına karşı yedi gün önce başlayan tamamen barışçıl eylemleri bastırmaya yönelik devlet terörü insanların can güvenliklerini ortadan kaldıran bir boyutta sürdürülmektedir." ifadeleri kullanıldı.

 

Eylemler ülkenin tamamına yayıldı!

Açıklamanın devamında, "Ülkenin tamamına yayılan demokrasi talepli kitlesel gösterilere karşı uygulanan devlet terörü AKP iktidarının demokrasi düşmanlığını tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Hedef gözeterek yapılan polis saldırılarında önemli bir kısmı ağır olmak üzere yüzlerce yurttaş yaralanmıştır. Binlerce insan gözaltına alınmıştır. Kentlerin tüm alanları ablukaya alınmış, gece boyunca süren baskınlarla muhalifleri hedef alan bir sürek avı başlatılmıştır." denildi.

 

5 Haziran grevi 4 Haziran'a alındı

Üyelerine 4 Haziran (Salı) gününden itibaren işyerlerine siyah kurdela ve siyah giysilerle gitme çağrısı yapan KESK, "Daha önce 5 Haziran'da yapacağımızı ilan ettiğimiz Grevimizi 4 Haziran (Salı) günü Saat: 12.00 itibariyle başlatacağız." ifadelerine yer verdi.

 

KESK'in bu girişimi sağduyu ortamını germeye ve soğuyan atmosferi ısıtmaya yönelik olarak değerlendirildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir