• DOLAR 32.347
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2321.8
  • ...
Şanlıurfa'da AYT'ye giren adaylar sıraların küçük olmasından yakındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

3 milyon 234 bin 409 adayın başvurduğu YKS'nin ikinci oturumu bugün yapıldı.

YKS'de ikinci oturum olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT) saat 10.15'te başlayıp 180 dakika sürdü.

Adaylar, sözel, eşit ağırlık ve sayısal alanlarında ter döktü.

 

AYT'nin, TYT'ye göre daha basit olduğunu ifade eden adaylar, sınavın geçen seneye göre de kolay olduğunu belirtti.

Hava sıcaklığının 40 dereceye ulaştığı Şanlıurfa'da Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) son oturumu olan Alan Yeterlilik Testi 'ne (AYT) giren adaylar sınavla ilgili İLKHA'ya konuştu.

Sınava girdikleri okulların sıralarının küçük ve dar olduğunu belirten adaylar, daha büyük sıralarda sınava girmek istediklerini ifade etti.

"Türev ve integral o kadar zor değildi"

Hüseyin Topraklı

Geometri alanında zorlandığını ifade eden Hüseyin Topraklı, "Dünkü sınav biraz farklıydı. Bugünkü matematik soruları basitti ama bayağı zaman alıyor. Türev ve integral o kadar zor değildi. Geometri soruları farklıydı. Sınavın çok zor olduğunu düşünmüyorum. AYT, TYT'ye göre daha basitti. AYT, geçen yıla göre çok basitti. Sayısal alandan sınava girdim. Fizik soruları değişikti. Geometride bir soruda zorlandım." dedi.

"İlkokul ve ortaokullarda sınav yapılmasını yanlış buluyorum"

Sinan Öztürk

İlkokul öğrencilerin eğitim gördüğü sıralarda sınava girdiğini ve bu durumdan rahatsız olduğunu dile getiren Sinan Öztürk, "Sınav, diğer yıllara oranla aynıydı. Mantığa dayalı sorular vardı. Matematik ve fende formülleri bilenler soruları yapabilirdi. Sözel alandaki sorular yoruma dayalıydı, TYT sorularına benziyordu. Tarih ve coğrafyada basit sorular sorulmuştu. Basit olması artı değil. Sorular ne kadar zor olsa emek verenler öne çıkacaktı. İlkokul ve ortaokullarda sınav yapılmasını yanlış buluyorum. İlkokul öğrencilerin eğitim gördüğü sıralarda sınava girmeye çalışıyoruz. Sınav için sadece üniversiteler keşke yeterli olsaydı." şeklinde konuştu.

"Sıralar çok küçük diye eğilerek soruları çözmeye çalıştım"

Fevzi Kav

Sıraların küçük olmasından dolayı sırtının ağrıdığını belirten Fevzi Kav, "AYT sınavı güzel geçti. Edebiyat sorularında paragraflar zordu. Paragraflar karmaşıktı. Matematik soruları TYT'ye göre basitti. Ek zaman verildi ama bir işe yaramadı. Sınıftaki sıralar çok kötüydü. Lise sıralarında sınav olmamız gerekirken ilkokul sıralarında sınava girdik. Küçük sıralarda sınava girdiğim için boynum ve sırtım ağrıdı. Sıralar çok küçük diye eğilerek soruları çözmeye çalıştım. Sıra konusunda çözüm bulunmalı. Çok zorlanıyoruz." diye konuştu.

"Biyoloji sorularında zorlandım"

Merve Balcı

Geçen seneki sınavın daha zor olduğunu söyleyen Merve Balcı, "Geçen sene sınava girdim ama istediğim bölüm gelmeyince tekrar hazırlandım. Umarım herkesin hakkında hayırlısı olur. Geçen seneki sınav çok zordu. Matematik ortalamanın altındaydı, fen belirleyiciydi. Biyoloji sorularında zorlandım." ifadelerini kullandı.

Osman Deniz

Osman Deniz ise sınava karşı olduğuna değinerek "Sınav genel olarak iyiydi. Sınavın temeline karşıyım. Önümüzdeki yıllarda gelecek siyasetçiler, sınavı kaldırıp gençlerimizi rahata kavuştururlar." dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir