• DOLAR 32.485
  • EURO 34.758
  • ALTIN 2493.196
  • ...
`Gezi Parkı Eylemleri ABD`nin Oyunu mu?`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Beyaz Saray Sözcüsü Laura Lucas’ın, Taksim Gezi parkındaki olaylar ile ilgili yaptığı açıklamaya tepki gösterdi. Destici, “ABD 5. Gün içerisinde 2. Resmi açıklamayı yaptı” dedi.

Beyaz Saray Sözcüsü Laura Lucas, yaptığı “Barışçıl halk gösterilerinin demokratik ifadenin bir parçası olduğunu, güvenlik güçlerinin itidalli davranacağını ve tüm tarafların durumu yatıştırmak için çalışmaya devam edeceğini umuyoruz” ifadelerine tepki gösteren Destici, ABD’nin Taksim Gezi Parkı ile ilgili son 5 gün içinde 2. Resmi açıklamayı yaptığını kaydetti.

ABD`NİN AÇIKLAMALARI NE İFADE EDİYOR?

Destici açıklamasında şunları söyledi: “Açıklamalar her ne kadar iyi niyet temennileri ve tavsiyeleri içerse de bizde; bazı kesimlere bir mesaj olduğu izlenimini uyandırmaktadır.

Özellikle kendi çıkarları için ülkemizi sokak çatışmaları ile kaosa ve bir iç karışıklığa sokmak isteyenleri cesaretlendirip ümitlendirdiğini düşünmekteyiz. Daha önce bunu pek çok ülkede tezgâhlayanlar acaba şimdi gündemlerine Türkiye’yi mi aldılar. Milletin birliğine ve beraberliğine duyarlı olan her kesim ve herkes bu mesajı doğru anlamalı ve kamuoyuna doğru anlatmalıdır.”
Destici ayrıca İzmir de protestocuların AK Parti İzmir Karşıyaka İlçe Teşkilatının ateşe verilmesini şiddet ile kınadı. Destici, “Bunun mazur görülecek hiçbir tarafı yok. Bu durumun protestocuların içerisinde kimlerin olduğunu en iyi olduğunun göstergesidir” diye konuştu.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir