• DOLAR 32.345
  • EURO 35.131
  • ALTIN 2303.51
  • ...
SON DAKİKA
Şanlıurfa'da TYT'ye giren adaylar sıcak ve matematik soruları ile yarıştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Hava sıcaklığının 40 dereceye ulaştığı Şanlıurfa'da Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi 'ne (TYT) giren öğrenciler sınavla ilgili duygularını İLKHA'ya paylaştı.

Bazı öğrenciler bu seneki soruları geçen seneye göre daha kolay bularken, bazı öğrenciler ise matematik soruları karşısında zorlandıklarını belirttiler.

Geçen seneye oranla bu seneki sınavın güzel geçtiğini belirten Ahmet Unuç, "TYT'ye girdim. Sınav orta derecedeydi, çok zorlamadı. Matematik soruları beklediğimden kolay çıktı. Herkesin hakkında hayırlısı ne ise o olsun. Allah, kimsenin emeğini boşa çıkarmasın inşallah. Geçen seneki sınava göre bu sene çok daha kolaydı. Geçen seneye oranla sınav stresi daha azdı. Geçen sene dershaneler kapalıydı. Coronavirus nedeniyle derse odaklanamıyorduk. Bu yılki sınavım daha rahat geçti. Çalışma ortamı bulduk. Bu seneki sınav kolaydı. Matematik testindeki olasılık soruları kafa karıştırıyordu. Türkçedeki paragraf soruları da biraz zordu. " diye konuştu.

"Bu seneki sorular; geçen seneye göre çok zordu"

Bu seneki soruların zor olduğunu vurgulayan Yusuf A., "Üniversite mezunuyum. Askerliği tecil etmek için sınava girdim. Bu seneki sorular; geçen seneye göre çok zordu. Türkçedeki paragraf sorularında baya zorlandım. Bu seneki soruları baya zor sormuşlar. Matematik soruları da geçen sene olduğu gibi zordu. Bu sene bilgiye dayalı sorular sorulmuştu." ifadelerini kullandı.

"Zorlandığım sorularla kafamı yormadım, boş bıraktım"

İlk defa üniversite sınavına girdiğini ifade eden Murat Doğan, "Sınav güzeldi, iyi geçti. Beklediğim puanı alırsam daha iyi olur. İlk defa YKS'ye girdim. Sınavı biraz zor buldum. Matematik ve fende zorlandım. Geri kalanı kolaydı. Türkçe çoğunlukla paragraf sorularından oluşuyordu. Zorlandığım sorularla kafamı yormadım, boş bıraktım. " şeklinde konuştu.

"Allah, kimsenin emeğini boşa çıkartmasın"

En çok matematik sorularında zorlandığına değinen İsmail Alak, "Bugün TYT'ye girdim. Sınava baya çalıştım. Sınav bana göre zor geldi. Hava da sıcaktı. En çok matematik sorularında zorlandım. Allah, kimsenin emeğini boşa çıkartmasın. İnşallah, herkes istediği puanı alır. Geçen seneye göre bu yıl daha zordu." dedi. (İLKHA)

 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir