• DOLAR 32.345
  • EURO 35.135
  • ALTIN 2302.751
  • ...
Filistinli Kadın Esirler Açlık Grevine Girebilir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
FİLİSTİN - Siyonist rejim zindanlarında bulunan Filistinli kadın esirler gün geçtikçe artıyor. Aynı zamanda kadınların ölüm kalım mesabesindeki tedavi ve ameliyatları da engelleniyor.
 
İşgalci İsrail güçlerinin söz konusu keyfi ve hukukdışı uygulamasına karşı çıkan Filistinli kadın esirler, toplu açlık grevine gidebileceklerini açıkladılar.
 
Filistin İnsan Hakları ve Dayanışma Derneği bir açıklama yaparak, Hişaron Cezaevi`ndeki en eski kadın tutsaklardan biri olan Lina Cerbuni`nin safra kesesi ameliyatı olması gerektiği halde Siyonistlerin buna izin vermediğini kaydetti.
 
İnsan Hakları ve Dayanışma Derneği Araştırma Komisyonu yetkililerinden Ahmed el-Beytavi yaptığı açıklamada, Cerbuni`nin safra kesesi ameliyatı olmasına dair doktor raporu olmasına rağmen, Siyonist Cezaevi yetkililerinin yasak koyduğunu ifade etti.
 
El-Beytavi, Cerbuni`nin şiddetli sancıları nedeniyle yemek yiyemediğini ve geceleri uyumakta zorlandığını belirterek, aldığı ilaçların sadece geçici ağrı kesici düzeyinde olduğunu ve maruz kaldığı zulüm yüzünden sürekli zayıflayarak baş ağrısı çektiğini açıkladı.
 
Esir kadınlardan Muna Ka`dan, İnsan Hakları İçin Dayanışma Derneği Avukatı Muhammed El-Abid`e yaptığı açıklamada, Cerbuni`nin ameliyatının engellenmesi devam ettikçe açlık grevi başlatabileceklerini belirtti.
 
Lina Cerbuni`nin 17 Nisan 2002 tarihinde tutuklandığı ve işgal devletiyle Filistin İslami Direnişi arasındaki esir takasında serbest bırakılması engellenen tek kadın tutsak olduğu öğrenildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir