• DOLAR 32.497
  • EURO 34.641
  • ALTIN 2480.474
  • ...
Siyonist rejimden rezil savunma: "hangi taraftan kaynaklandığı bilinmiyor''!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist ordusu, Filistinli gazeteci Şirin Ebu Akile'nin ölümüne ilişkin Al Jazeera kanalının yayınladığı ve işgalci askerlerini suçlu bulan araştırma haberine karşı, gazetecinin kim tarafından vurulduğunun "tespit edilemediğini" ve ordu soruşturmasının devam ettiğini açıkladı.

İsrail Ordu Sözcülüğü, muhabirin ölümüne yol açan merminin görüntüsünü içeren ve merminin işgalci ordusunun kullandığı mühimmatlardan olduğunu aktaran Al Jazeera haberine ilişkin yazılı açıklama yayımladı.

Kamuoyuna son günlerde "taraflı bir şekilde sunulan soruşturmalar" olduğu belirtilen açıklamada, gazeteci Şirin Ebu Akile’ye sıkılan kurşunun İsrail ordusuna gönderilmesi çağrısının yinelendiği kaydedildi.

Açıklamada, "Filistinlilerin kurşunu göndermeyi ve ortak soruşturma yürütmeyi reddetmesinin, Filistin tarafının amaçlarını simgelediği" ileri sürüldü.

İşgal ordusunun, Ebu Akile’nin öldürülmesindeki koşulları öğrenmek için soruşturma yürütmeyi sürdürdüğüne işaret edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Genelkurmay Başkanı bu hafta, o sırada meydana gelen olayları belgelemek açısından daha derine inmek için soruşturma ekibini genişletmeye karar verdi. Bu amaçla, istihbarat otoritesinden, ileri teknolojik uzmanlığa sahip üst düzey bir yetkili ekibe katıldı."

Açıklamada ayrıca, Ebu Akile’nin ölümünün "hangi taraftan kaynaklandığının bilinemeyeceği" iddia edilerek, "Ordu soruşturması, gazetecinin kasten vurulmadığını ve ayrım gözetmeksizin ateş açan Filistinli silahlı kişiler tarafından mı yoksa yanlışlıkla bir İsrail askeri tarafından mı vurulduğunun tespit edilemediğini vurgulamaktadır." ifadeleri kullanıldı.

- İşgalci yetkili: "İddialar temelsiz"

Öte yandan, AA muhabirine konuşan, ismini paylaşmayan üst düzey bir siyonist yetkili, Al Jazeera kanalının olaya dair yürüttüğü soruşturmanın sonuçlarını reddetti.

Al Jazeera’nın bulgularının "soruşturma kelimesiyle uzaktan yakından ilgisi olmadığını" savunan yetkili, "İlk günden İsrail'i suçladılar. İddialar o zaman da temelsizdi, bugün de temelsiz." dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir