• DOLAR 32.565
  • EURO 34.884
  • ALTIN 2430.476
  • ...
SES'ten "Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğine" tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 





BATMAN - Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Batman Şubesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın çıkarmış olduğu "Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği"ne tepki göstermek amacıyla basın açıklaması yaptı.

 

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü binası önünde saat 12.30'da yapılan basın açıklamasında SES Batman Şube Başkanı Esat Altunışık ve sendika üyeleri hazır bulundu.

 

Basın açıklamasını SES Batman Şube Başkanı Esat Altunışık okudu. Altunışık, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndaki bu uygulamalardan biri de 19 Şubat tarihinde yayınlanan Sosyal Hizmet Merkezleri yönetmeliği olmuştur. Bu düzenlemenin arkasından 17 Mayıs tarihinde yayınlanan "Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği"ni çıkartmıştır.

 

Çalışanların ilişkilerinin ve uygulana sosyal hizmet politikalarının, mesleki ilke ve değerlerine aykırı bu yönetmelikler sosyal hizmet emekçilerini değersizleştiren, görev karmaşası yaratan, iş barışını bozan maddeler içermektedir. Çalışan meslek elemanlarının ilke ve değerlerine, meslek onurlarına saldırıyı içeren bu yönetmeliklerin bir diğer hedefi de, bu alanda uygulanmaya çalışılan piyasacı ve bilimsellikten uzak politikaların hayata geçirilmesinde kendilerine engel olabileceğini düşündükleri unsurları etkisiz hale getirmesidir" dedi.(M.FatihAkgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir