• DOLAR 32.324
  • EURO 35.14
  • ALTIN 2298.099
  • ...
SON DAKİKA
Bursalı öğrenciler karne sevinçlerini İLKHA ile paylaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bursa'da 2021-2022 Eğitim-öğretim yılının bugün sona ermesi nedeniyle yılsonu karne dağıtım töreni Bursa Merkez Osmangazi Aliya İzzet Begoviç Ortaokulunda yapıldı. Karne törenine okul müdürü, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Öğrencilere karne dağıtımını sınıfta ve okul bahçesinde öğretmenleri yaptı.

Karne dağıtımının ardından duygularını İLKHA mikrofonlarına paylaşan öğrenciler, karne almanın mutluluk ve heyecanı yaşadıklarını söyledi. Öğrenciler ayrıca yaz Kur’an Kurslarına gideceklerini de söyledi.

Bursa Merkez Osmangazi Aliya İzzet Begoviç Ortaokulu Müdürü İbrahim Hata, öğrencilerin yaz tatilini nasıl geçirmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu.

“Eğitim ve tatil alternatifleri bütünleştirip Kur’an-ı Kerim öğrenmeyi tavsiye ediyoruz”

Bursa Merkez Osmangazi Aliya İzzet Begoviç Ortaokulu Müdürü İbrahim Hata

Yazı tamamen tatille geçirmektense biraz eğitim, eğlence ve yaz kamplarını, öğrendiklerini tekrar yapmalarını tercih etmelerini tavsiye edeceklerini belirten Hata, “Eğitim ve tatil alternatifleri bütünleştirip Kur’an-ı Kerim öğrenme futbol, voleybol, gezi tarzı aktiveleri yapmalarını tavsiye ediyoruz. Bu nedenle öğrencilerimiz bol bol güzel bir tatil geçirmiş olacaklar. Evde otursalar kendi kendilerine telefon, televizyonla vakit geçirecekler. Ama bir aktiviteye dâhil olsalar sosyalleşecekler, güzel arkadaşları olacaktır. Kitap okuma alışkanlığından yazı tatilinde de kopmamalarını söylüyoruz. Günlük yarım saat kitap okumalarına zaman ayırırsalar hem alışkanlığı kaybetmemiş hem de kitabın içeriğindeki ilim- irfan güzel bilgiler kazanmaları sağlamış olur.” diye konuştu.

“Yaz Kur’an kursuna gidip Kur’an ezberleyeceğim”

İslam Alali

Öğrencilerden İslam Alali, “Sınıfımızı çok güzel bir şekilde bitirdik ve öğretmelerime, müdürüme yardımcılarına, bize bu eğitimi tanıdıkları için çok teşekkür ediyorum. Umarım bir dahaki yıl daha iyi olur. LGS’de inşallah güzel bir not alırız. Yaz Kur’an kursuna gidip Kur’an ezberleyeceğim inşallah arkadaşlarımla beraber.” dedi.

Bir diğer öğrenci Muhammed Erdem İnçer, “Bu dönem güzel ve yorucu geçti. Karnemi güzel beklerdim ama yapacak bir şey yok. Hocalarımızın güler yüzlü olması çok güzeldi. Yaz tatilinin güzel gececiğine umut ediyorum. Köyüme gideceğim orda yaz Kur’an Kursu olursa gideceğim.” şeklinde konuştu.

 Muhammed Erdem İnçer

Karne törenin ardından, yıl içinde sergiledikleri davranışlarından dolayı başarılı olan öğrencilere bisiklet hediye edildi. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir