• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Hamas`tan Kurulacak Hükümete tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamas, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas`ın Necah Üniversitesi Rektörü Rami el-Hamdallah`ı yeni hükümeti kurmakla görevlendirmesine "Kahire`de yapılan Hamas- Fetih anlaşmasına aykırı olduğu" gerekçesiyle tepki gösterdi.

Gazze`deki Hamas sözcüsü Sami Ebu Zühri, yeni hükümetin Selam Feyyad hükümetinin uzantısı olduğunu ve Filistin halkını temsil etmediğini savunarak "yeni kurulacak Ramallah hükümetini yasa dışı" olarak niteledi.

Kahire`de sağlanan Hamas-Fetih uzlaşısının derhal uygulamaya konulması çağrısı yapan Ebu Zühri, "Ramallah`taki yeni hükümetin meşruiyeti yok. Bu hükümetin kurulması, Filistin uzlaşısına aykırı" ifadesini kullandı.

Filistin Devlet Başkanı Abbas, dün akşam, Nablus`taki Necah Üniversitesi Rektörü ve Filistin Merkezi Seçim Komitesi Genel Sekreteri Rami el-Hamdallah`ı yeni hükümeti kurmakla görevlendirmişti.

Filistin Başbakanı Selam Feyyad geçen Nisan ayında istifa etmiş ancak Abbas, Feyyad`ın yeni hükümet kuruluncaya kadar görevini sürdürmesini istemişti.

Mısır`ın arabuluculuğunda 14 Mayıs`ta Kahire`de düzenlenen Fetih ve Hamas görüşmelerinden sonra yeni bir ulusal uzlaşı hükümeti kurulması ve seçim tarihinin belirlenmesi konusunda anlaşma sağlandığı açıklanmıştı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir