• DOLAR 32.385
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2325.822
  • ...
Yılan dolu kuyudan ‘tünel' sayesinde 104 saatte çıkarıldı! 
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hindistan'ın Çatisgarh eyaletinde 10 Haziran Cuma günü meydana gelen olayda, 11 yaşındaki Rahul Sahu, evinin yakınlarındaki kuyuya düştü. Ekipler, içinde yılanların ve akreplerin bulunduğu 20 metre derinliğe sahip kuyuya ulaşmak için dört gün boyunca seferber oldu.

500 KİŞİLİK SEFERBERLİK

Kuyuya paralel bir tünel açan ekipler, 104 saatin ardından Sahu'ya sağsalim ulaştı. Sert kayaların yer aldığı ve çökme ihtimalinin olduğu bölgede 500'ün üzerinde kişi, kurtarma operasyonlarına katıldı. Kuyudan çıkarıldıktan sonra hastaneye kaldırılan çocuğun biraz ateşi olduğu fakat genel sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı. Sağır ve dilsiz olan çocuğun düştüğü kuyuda, yılanların yanı sıra akrep ve kurbağa gibi hayvanların da olduğu belirtildi.

İKİ ÇOCUK ÖLMÜŞTÜ

Geçtiğimiz şubat ayında Afganistan'ın güneyindeki Zabul vilayetinde 6 yaşındaki Haider, kuyuya düşerek hayatını kaybetti. 3 gün boyunca kurtarma çalışmaları yapılsa da çocuğa vaktinde ulaşılamadı. Fas'ta da yine şubat ayının başlarında 32 metre derinlikteki kuyuya düşen 5 yaşındaki Rayyan adlı çocuk, kurtarma ekipleri ulaşmadan vefat etmişti. -Akşam

Bu haberler de ilginizi çekebilir