• DOLAR 32.522
  • EURO 34.606
  • ALTIN 2500.019
  • ...
Malatya Valisi Şahin: Pandemi sürecinde en çok zarar gören öğrencilerimiz oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Malatya’da da 2021-2022 eğitim öğretim yılı bugün karnelerin dağıtılmasıyla sona erdi. 186 bin 857 öğrencinin öğrenim gördüğü Malatya’da, Fırat İlkokulunda karne dağıtım töreni düzenlendi.

Törende bir konuşma yapan Malatya Valisi Hulusi Şahin, çok sıkıntılı bir salgın süreci yaşadıklarını söyledi.

Şahin, "Pandemi sürecinde en çok zarar gören öğrencilerimiz oldu. Çünkü öğrenme süreci aynı kapılar gibidir belli yaşlarda, o kapılar açılır belli yaşlar geçtikten sonra da o kapılar kapanır. Ve 2 yıl boyunca çocuklarımız örgün eğitim alamadıkları için özellikle küçük yaştaki çocuklarımız çok ciddi zarar gördüler." dedi.

Öğretmenlerin bu yıl, çok büyük fedakarlıklar göstererek çocukların kaybettiği zamanı yeniden kazandırmak için çaba gösterdiklerini ifade eden Şahin, öğretmenlere teşekkür etti.

Şahin, "Veliler olarak da bizler, öğretmenlerimize bu süreçte olabildiği kadar yardımcı olduk. Bundan sonra daha da yardımcı olalım. Değerli velilerimiz, eğitimi esas itibariyle öğretmen yapar, lütfen öğretmenlerime tabi olalım. Onların söylediklerini mutlaka dinleyelim. Emin olun ki onlar çocuklarımız, gözbebeklerimiz için çırpınıyorlar. Onların söyledikleri reçeteyi uygularsanız emin olun çocuklarımız bundan çok istifade edecektir. 2022-2023 eğitim öğretim yılına, bu yaz hepimiz çok iyi hazırlanıp tam motivasyonla yazı geçirelim." diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Aydın Baruş, protokol üyeleriyle birlikte çocuklara karnelerini verdi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir