• DOLAR 32.535
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2432.14
  • ...
Adana Umut Kervanından hayırseverlere "kurban" çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Aylık olarak ihtiyaç sahibi insanlara gerek nakdi gerekse ayni yardımlarda bulunarak yoksula umut olan Adana Umut Kervanı, her yıl Kurban Bayramı'nda binlerce aileye kurban eti dağıtıyor. Bu yıl da aynı şekilde ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıtmak isteyen Adana Umur Kervanı, hayırseverlere çağrıda bulundu.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kaldığını ve eti sadece bayramda gören insanların olduğunu söyleyen Adana Umut Kervanı Başkanı Abidin Serin, "Biz, en azından Kurban Bayramı'nda ihtiyaç sahibi insanların kursaklarından bir lokma et geçsin diye kurban toplama faaliyetlerine başladık." dedi.

"Hayırseverler ne kadar çok kurban bağışında bulunurlarsa biz de o kadar çok aileye ulaşırız"

Kurban faaliyetlerinde önceliklerinin yurt içi olduğu ve bununla beraber yurt dışında da kurban faaliyetleri yürüttüklerini belirten Serin: "Yurt dışında ise Afrika, Asya, Yemen, Filistin ve Afganistan olmak üzere 5 bölgede kurban faaliyetlerimiz var. Kurban fiyatları yurt içi 2 bin 250 liradan başlıyor. Asya 100 Euro, Afganistan 100 Euro, Afrika 75 Euro, Filistin 300 Euro bu fiyatlardan kurban kesiyoruz." ifadelerini kullandı.

Geçen yıl 4 bin ailenin başvuru yaptığını buna karşılık 1500 aileye kurban eti dağıtabildiklerini vurgulayan Serin, hayırseverlere Kurban çağrısında bulundu. Hayırseverler bize ne kadar çok kurban bağışında bulunurlarsa, biz de o kadar çok aileye ulaşırız diyen Serin, "Belki hayırseverler, ben kurbanımın hepsini vermem diyebilir. Kurbanın ikinci günü kurban kesiyoruz. Kurban kesim yerimizde kurbanınızı kesersiniz, üçte birini sizden alırız, geriye kalan üçte ikisini de size teslim ederiz. Bu şekilde de bir hizmetimiz var." diye konuştu.

"Ya Aişe! Dağıttığın bize kaldı"

Adana Umut Kervanı Başkanı Abidin Serin

Kişinin yaptığı hayrın kendisine kâr kalacağını söyleyen Serin, şunları kaydetti:

Hazreti Peygamber Sallallahu Aleyhi Vesellem, Hazreti Ayşe validemize buyuruyor: 'Ey Aişe! ben mescide gidiyorum, sen bu kurbanı dağıt. Namazı kılıp geliyor. Ne yaptın ya Ayşe diyor. Üçte biri, bir but, bize kaldı diyor. Geriye kalanı dağıttım. Resulullah Sallallahu Aleyhi Vesellem, hayır Ya Aişe! Diyor, dağıttığın bize kaldı. Diğerini yiyeceğiz, bitecek.' Dağıttıklarınız size kalacak, yediğiniz sizin değildir. Dağıttığınız öte tarafta, ahirette sizi bekleyecek. Onun için ne kadar çok gönderirsek kendimizden önce, o kadar kârlı çıkacağız.

Tüm İslam Aleminin Kurban Bayramı'nı tebrik eden Serin, "Hazreti Peygamber Sallallahu Aleyhi Vesellem şöyle buyuruyor:

"Ahirette hem günah işleyenler hem de sevap işleyenler pişman olacak. Sahabe, 'Ya Resulullah sevap işleyenler niye pişman olacak?' diye sorunca, Resulullah da 'Neden daha çok sevap işlemedim diye pişman olacaklar.' buyuruyor. Yani ne kadar çok sevap işlersek o kadar kârda olacağız inşallah. (İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir