• DOLAR 32.333
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2282.641
  • ...
HÜDA PAR'ın ucuz konut projesi karşılık buldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, ekonomik kriz ve sıkıntılardan dolayı ev alamayan dar gelirli vatandaşların konut sıkıntısını çözmek amacıyla "ucuz konut" projesinin hayata geçirilmesi önerisinde bulunmuştu.

Özaslan, Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere tüm ilçe belediyelerinin, hazine arazileri üzerine uygun fiyata konut yaparak halkın hizmetine sunması gerektiğini dile getirmişti.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, düzenlemiş olduğu basın açıklamasında Özaslan'ın dile getirdiği ucuz konut projesi ile ilgili açıklamada bulundu.

Başkan Beyazgül, Şanlıurfa'da Büyükşehir Belediyesi tarafından dar gelirli aileler için 2 bin 500 ucuz konut yapılacağını açıkladı.

Şanlıurfa Kuzey Şehir Konut Projesi'nin meclisten geçtiğini belirten Beyazgül, "Burada asıl amacımız ilk etapta 2 bin 500 adet konutu 'Kuzey Şehir' dediğimiz Aşık - Öğütçü'de yapmaktır. Buradaki tapuların önemli bir kısmı da belediyemiz bünyesine geçmiş oldu. Bu konu ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla da istişarelerde bulunduk. Yapılacak binalar 6 katlı olacaktır. Yüzde 60 yeşil alana yer ayrılmıştır. 120 dönüm de üniversiteye yer ayırdık. Meclisimizden karar çıktıktan sonra uygulamaya geçeceğiz ve halkımızdan talep toplayacağız. Bölgede 2+1, 3+1 gibi ucuz konutlar yapacağız. Yer belediyemize ait olduğu için yapım işini de belediyemizin BELTAŞ şirketine havale edeceğiz. Böylelikle bir uydu kent oluşturacağız. Sonuçta bu uydu kent ile ilgili TOKİ ile de görüşmelerimiz devam ediyor." ifadelerini kullandı.

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün ucuz konut projesi ile ilgili açıklamalarını İLKHA'ya değerlendirdi.

"Artık ev almak ya da kiralamak hayal oldu"

Siyasetin halka hizmet sanatı olduğunu vurgulayan Özaslan, "Biliyorsunuz ki hem Türkiye'de hem de Şanlıurfa'da yüksek konut fiyatları ev ve kira fiyatlarına yansıyor. Halk çok büyük mağduriyetler yaşıyor. Artık ev almak ya da kiralamak hayal oldu. Biz şunu söylüyoruz: 'Siyaset halka hizmet sanatıdır.' Biz de bu konuda üzerimize düşen vazifeyi yaparak bir çözüm önerisinde bulunduk. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin hazine arazilerinde konut yapmalarını ve yaptıkları bu konutları maliyetine halka satmaları önerisinde bulunduk. Bu önerimizle yüksek olan konut fiyatlarının makul bir fiyata düşürülmesini hedefledik. HÜDA PAR olarak eğer belediyeyi kazandığımız takdirde bu projeyi hayata geçireceğimizi, mevcut belediye başkanlarının ise bu projeyi hayata geçirdikleri takdirde onlara teşekkür edeceğimizi açıkladık." şeklinde konuştu.

"Bir proje önerimizin hayata geçirilmesine sevindik"

Beyazgül'ün düzenlediği basın açıklamasında ucuz konut projesi ile ilgili açıklamasına değinen Özaslan, "Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, açıklamasında Şanlıurfa'da 2 bin 500 konut yapacaklarını söyledi. Ben buradan kendisine teşekkür ediyorum. Bu yapılması gereken güzel bir hamledir. Bizde bir proje önerimizin hayata geçirilmesine sevindik. Fakat beraberinde şunu da ifade etmek istiyorum. Şanlıurfa için 2 bin 500 konut yetmez; ama güzel bir girişimdir. Bu rakam Urfa'daki ihtiyacı karşılamayacaktır. Ben ilk etapta Şanlıurfa'da 20 bin konutla başlanmasını isterdim. 20 bin konutla başlanarak, 5 yıllık bir hedef öne konulmalıydı. 100 bin konut sözü verilmiş olsaydı daha makul ve mantıklı olurdu. Onu da bekliyoruz. Belki bu 2 bin 500 konutla bir giriş yapılacaktır; ama tekrar söylüyorum 2 bin 500 konut asla yetmez. İlk etapta en az 20 bin konut yapılması gerekir. Bu Şanlıurfa için çok güzel bir proje olacaktır. Buna vesile olduysak bu projenin hayata geçmesine ön ayak olmuşsak ne mutlu bizlere… Şanlıurfa halkı için proje üretmeye devam edeceğiz." diye konuştu. (İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir