• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Eğitim Bir-Sen Mardin Şube Başkanı Değer: Karne notu kötü olabilir ama bunun telafisi elimizde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Çocuklarda olduğu kadar ebeveynler içinde zorlu geçen bir eğitim yılının ardından yaz tatilini dört gözle bekleyen çocuklara zamanlarını boş ve lüzumsuz şeyler için harcamamaları tavsiyesinde bulunan Eğitim Bir-Sen Mardin Şube Başkanı Eyüp Değer, Kur'an Kursları ve okul kurslarına yönlendirmenin önemine dikkati çekti.

Ebeveynlerinde öğrencilerle beraber yoğun bir süreçten geçtiğini ifade eden Değer, beraber yapılacak kitap okuma, piknik vesaire toplu etkinliklerin hem sosyal hem manevi açıdan çocuklara büyük faydalar sağlayacağını söyledi.

Çocukların yapmak istedikleri şeyleri onlardan dinlememiz gerektiğini de belirten Değer, zorlamayla yapılmaya çalışılacak işlerin zamanla o etkinliğe karşı nefrete dönebileceğini ifade etti.

"Çocuklarla beraber dönemin değerlendirilmesi, muhabbet edilmesi gerektiğini düşünüyorum"

Velilerin öğrencileri yanına alarak onlarla konuşup, istişare ederek, onların ikna edilmesi gerektiğini, çocuklarla iletişim kurmada ilk adımın onların dinlenmesi olduğunu söyleyen Değer, "Şimdi okullar yarın itibariyle tatil sürecine giriyor. Öğrencilerimizin bu konularda yapacakları ile ilgili çalışmalar var ama özellikle aile çok çok önemli. Aile reisi olarak, aile büyükleri olarak, anne-baba olarak, çocuklarımızın bu karne dönemini yarın itibariyle şefkat elimizi göstererek yanımıza kucağımıza almamız gerektiğini hatırlatıyoruz. Onlarla beraber bir dönemin değerlendirilmesi, bir muhabbet edilmesi gerektiğini düşünüyorum ve bu muhabbet sonucunda da beraber ve çocuğa neyin eksik, neyin faydalı olduğu noktasında istişare ederek onların da düşüncelerini almalıyız çünkü insan sevmediği bir şeyden mutlu olamaz ve mutlu olmadığı şeyi de yapmak istemez. Yapmak istemediği şeyi zorla yaptırsak bile hiçbir faydası olmayacak çünkü yapılmak istenmeyen şey unutulur." dedi.

Çocuklara yazın nelerin faydalı olabileceğiyle ilgili konuşan Değer şunları söyledi:

Bizim yapmamız gereken onlara bu konuda ne eksikleri varsa buna inandırmak, bu konuda istişare etmek, bunu beraber görüşmek ve bu görüşler çerçevesinde çocukları, özellikle onlara faydalı olabileceği konuları hatırlatmaktır. Nedir mesela? Kur'an-ı Kerim dersleri olabilir. Belki beraber kitap okuma saatleri olabilir. Belki beraber yapmaları gereken bir oyun olabilir. Yani özellikle ebeveynler kış dönemlerinde onların da yoğun olduğu süreçlerde çocuklarıyla ilgilenmedikleri süreçler vardı. Bu yaz döneminin belki çocuklarıyla beraber çıkıp bir Aktiviteye katılarak da gösterebilir. Yüzme kursları var. Çocukları yüzme kurslarına gönderilebilir. Spor aktiviteleri olabilir. Yani bu konuda çocuğunla bir arzusunun bir isteğini ortaya koyması da gerekir ki o çocuk gerçekten yaz dönemini faydalı bir şekilde atlatsın.

"Yaz dönemi itibariyle tüm okullarımızda açılan yaz kursları telafisi mümkün olan derslerimizle ilgili programlardan istifade edebilirler"

Karne notlarının kötü olmasının dönülmez bir durum olmadığını ifade eden Değer, "Tatil demek tamamıyla zamanımızı tüm gün dijital ortamlarda ya da televizyon ortamında geçirmek anlamına gelmemeli. Özellikle öğrencilerden talebimiz bu 3 aylık dönemi çok iyi bir şekilde değerlendirmeleri. Bu 3 ayı en güzel şekilde değerlendirmek noktasında ne yapılabilir? Yaz dönemi itibariyle tüm okullarımızda açılan yaz kursları telafisi mümkün olan derslerimiz ile ilgili programları seçebilirler ve bu programlardan istifade edebilirler. İlkokullarda temel Türkçe, matematik tarzı diğer okullarımızda yabancı dille ilgili kurslarımız, bilim sanat merkezlerinde, atölye dersleri üzerinde görsel sanatlar vesaire atölyeyle ilgili kurslar açılacak. Öğrencilerimizden bu dönemlerde hem okullarımızda hem gençlik spor merkezlerinde açılan kurslardan istifade etmelerini bekliyoruz ve istiyoruz çünkü tamamıyla zamanımızı çok iyi şekilde değerlendirmemizi gerektiren bir süreç." dedi.

"Bu çocuklardan mesulüz ve mesuliyetimizin gereğinden bir tanesi de bu çocuklarımızı doğruya hakikate yönlendirmektir"

Ebeveynlerin çocuklardan mesul olduğuna dikkati çeken Değer, maddi birikimin yanında manevi birikimin de yaz Kur'an Kurslarında yapılmasını gerektiğini ifade etti.

Değer ayrıca şunları söyledi:

"Ayrıca Diyanete bağlı açılan Kur'an kurslarımız var. Kuran kurslarında hem eğlenceli hem ibadetlerini, Kur'an-ı Kerim'i öğrenecekleri süreçlerin yaşanabileceğini kurslar var. Bunları yönlendirmemiz bir veli olarak vazifemizdir çünkü burada çocuk belki arzu isteği evde oturayım, televizyon başında bütün günümü geçireyim ya da elime bir telefon alayım bununla geçireyim diye düşünebilir ama biz bunlardan mesulüz. Bu çocuklardan mesulüz ve mesuliyetimizin gereğinden bir tanesi de bu çocuklarımızı doğruya hakikate yönlendirmektir. Eğer biz yönlendirmezsek birileri televizyonla, tabletle, bilgisayarla çocuklarımızı yanlışa zaten yönlendirebiliyor. Özellikle çocuklarımızdan beklentimiz bu süreci çok faydalı bir şekilde değerlendirmeleri tabi karne notları sıkıntılı olabilir. Biz Müslümanlar şuna inanıyoruz; bir sürü hata da yapabiliyoruz ama en son tövbe ediyoruz. Rabbim bizi affedebilir. Şimdi bizlerin de aynı şekilde eksiklerimiz olabilir. Hatalarımız olabilir. Konularda her zaman sınavlar kötü de geçebilir. Karne notu da kötü olabilir ama bunun telafisi her an elimizde. Bizler de zaten bunu telafi edebilecek kursları öneriyoruz." (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir