• DOLAR 32.507
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2434.539
  • ...
Mantarın fiyatı etten daha pahalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Bitlis'te piyasaya sürülen mantarların fiyatları cep yakıyor. Faydası saymakla bitmeyen mantarların kilosu Bitlis'te 20 -25 liradan satılıyor.
Dağda toplanarak getirilen mantarları tezgâhlarında müşterilerine sunan satıcılardan Hasan Gökmen, mantarın faydalarından dolayı halk arasında rağbet gördüğünü belirtti. Gökmen,"Doğal ortamda yetişen ve hiçbir katkı maddesinin olmadığı mantarlar halkımız tarafında rağbet görmektedir. Özelikle yağışların bol olduğu zamanlarda oluşup, kısa bir ömre sahip olan doğal mantarlar, talepleri karşılamayacak kadar az olması nedeniyle fiyatları et fiyatını geride bırakmaktadır. Bu yıl yağışların bol olması nedeniyle mantar diğer yıllara nazaran daha fazlaydı. Ama fiyatlarda bir değişiklik olmadı." dedi.

MANTARIN FAYDALARI
Tıp tarafında tespit edilen mantarların bazı faydaları şunlardır: "Vitamin bakımından da zengin olan mantarlar, içerisinde B gurubu vitaminleri, A vitamini, K ve D vitaminin içerdiği belirtiliyor. Çocukların büyüme ve gelişmesine, kemik erimesinde risk altında bulunan insanlara fayda sağlandığı bilinen faydalarındandır. Özelikle mantarların içermiş olduğu kalsiyum, potasyum, fosfor, demir, çinko ve bakır mineral özelikleriyle, kansızlığı, kalp damar rahatsızlıklarını, tansiyon yüksekliğini, inme, astım, romatizmal hastalıklara yakalanma tehlikesini, migreni, diş çürüklerini ve kemik erimesini önler vücudun bağışıklığını güçlendirir. Aynı zamanda mantar, hem vitamin hem de mineral içeriğiyle yaşlılığı geciktirir, beyin ve sinir sistemini Alzheimer gibi kronik hastalıklardan koruduğu da bilinen faydaları arasındadır."(Şükrü Tontaş-İLKHA )

Bu haberler de ilginizi çekebilir