• DOLAR 32.578
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2417.008
  • ...
Tarsus'ta gergin Taksim protestosu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - İstanbul Taksim'deki "Gezi Parkı" eylemlerinde çıkan olaylar Tarsus'ta azınlık bir grup tarafından gün boyu protesto edildi.

 

Saat 21.00'de sosyal paylaşım ağları üzerinde örgütlenen bazı gruplar Yarenlik Alanı'nda toplanmaya başladı.

 

Burada toplanan grubun Ak Parti İlçe Binası'na yürümek istemesi üzerine İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, grubu ikna etmeye çalıştı.

 

Grubun sadece yürüyüş yapacaklarını belirtmesi üzerine Müdür Aksoy tarafından yürüyüşe izin verildi.

 

Şehir merkezine doğru sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçen grup, Ak Parti ilçe binasına doğru yönelince polisin izin vermedi. Bunun üzerine grup içerisinde bulunan bazı şahısların polise taşla saldırması sonucu olaylar çıktı.

 

TOMA ve Panzerlerle eşliğinde çevik kuvvet polislerinin müdahalesiyle karşılıklı çatışma çıktı. Atılan taşlar sebebiyle 3 polis hafif yaralanırken, bir vatandaşın ise aracının camları kırıldı.

 

Olaylar takviye çevik kuvvet ekiplerinin olay yerine sevk edilmesiyle kontrol altına alınırken, eylemci grup tekrar Yarenlik Alanı'nda toplanarak sloganlar atmaya başladı.

 

Tekrar devreye giren Tarsus İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, uzun uğraşlar sonucu protestocu grubu ikna ederek dağılmalarını sağladı.

 

Gece 01.30 sıralarında protestocu grup sloganlar attıktan sonra olaysız bir şekilde dağılırken, polis ekipleri her ihtimale karşı Ak Parti İlçe Binası önünde sabaha kadar nöbet tuttu. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir